Η Ιωάννα Γραικού παλεύει μία ζωή για να πάψει ο καρκίνος του μαστού να είναι ταμπού

«Είμαι καλά 29 χρόνια, θεωρούμαι ελεύθερη νόσου πλέον». Για την Ιωάννα Γραικού η πρόταση αυτή περικλείει το νόημα της ζωής της και δίνει καθημερινά δύναμη σε γυναίκες που μάχονται τον καρκίνο του μαστού. «Είμαι εδώ μπροστά σου, πέρασα όσα εσύ περνάς και είμαι καλά». Μία ανάσα, ένα χέρι να πιαστείς, μία λέξη κινητήριος δύναμη, μία στιγμή που έχεις ανάγκη.

Η Ιωάννα Γραικού είναι survivor και εκπαιδευμένη εθελόντρια στο Άλμα Ζωής. Ακολουθώντας τα πρότυπα του Διεθνούς Προγράμματος για

τη Στήριξη Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘’Reach to Recovery’’ οι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου εκπαιδεύουν κατάλληλα γυναίκες με καρκίνο του μαστού που θέλουν να προσφέρουν από τον χρόνο τους και την εμπειρία τους, για να στηρίξουν πρακτικά και συναισθηματικά άλλες γυναίκες με την ίδια διάγνωση. Η Ιωάννα Γραικού μοιράζεται με το LadyLike την προσωπική της ιστορία, θέλοντας να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα. Ο καρκίνος του μαστού έχει όνομα.

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ταμπού. Όταν η µητέρα της µικρής τότε Ιωάννας Γραικού γύρισε σπίτι μετά από μία άγνωστη σε όλους επέμβαση, εκείνη ορκίστηκε να μην ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής, αν ποτέ νοσούσε. Η βιοψία έδειξε κακοήθεια και τότε ξεκίνησε για την Ιωάννα ένα ταξίδι ανηφορικό. Στην κορυφή του βουνού ήταν νικήτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα