Η Precious Lee στο εξώφυλλο της Vogue Arabia είναι η επιτομή της femme fatale (και η τέλεια εκπροσώπηση του body positivity)

20:28 2/7/2021 - Πηγή: Ladylike

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όσον αφορά το body positivity, που η εκπροσώπηση είναι σημαντική. Ο βασικότερος, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι το fat shaming. Δεν είναι μόνο τα λόγια ενός ανθρώπου που ενδίδουν στην απάνθρωπη αυτή κουλτούρα. Είναι όλα. Είναι τα one size και η έλλειψη μεγεθών από τα fashion brands. Είναι η έλλειψη γυναικών όλων των σωματότυπων στα media. Είναι η έλλειψη

γυναικών με καμπύλες στις πασαρέλες και στα περιοδικά μόδας. Όλα αυτά, λειτουργούν σαν φαύλος κύκλος στο να επιτρέπεται το fat shaming και να θεωρείται φυσιολογικό, όταν συμβαίνει. Αποτρέπει τις γυναίκες από το να είναι δυναμικές και με αυτοπεποίθηση, όταν καθημερινά βομβαρδίζονται από εικόνες για το πώς θα έπρεπε να είναι το σώμα τους.

Γι’ αυτό, πιστεύω ότι είναι σημαντική η εκπροσώπηση, ειδικά όταν υπηρετείται από μεγάλα μέσα μόδας. Το να αφιερώνει η Vogue Arabia, το διπλό τεύχος της για τον Ιούλιο/Αύγουστο 2021, στο Body Positivity, φιλοξενώντας την πανέμορφη Precious Lee στο εξώφυλλό της, είναι ένα μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα