8 χρόνια μετά την ολική μαστεκτομή, η Calliope ακόμα αναρωτιέται γιατί οι γυναίκες φοβούνται τον καρκίνο του μαστού

Μπορεί να ήταν μάχη. Μπορεί να ήταν αγώνας, περιπέτεια, όλα αυτά μαζί. Για τους άλλους ίσως. Για την Calliope, την Καλλιόπη Καρβούνη, την Ελληνίδα φωτογράφο, μία από εκείνες τις «δικές μας» γυναίκες που μπορούν να διατείνονται ότι έχουν κάνει διεθνή καριέρα και να είναι όντως έτσι, η δυσάρεστη της γνωριμία με τον καρκίνο του μαστού συνέβη χωρίς καμία προειδοποίηση αφού κληρονομικότητα ή ιστορικό δεν υπάρχει, μα εξελίχθηκε σαν εμπειρία με τους δικούς της κανόνες. Δεν του έκανε τη χάρη να τη βάλει κάτω, δεν του αφέθηκε ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Όχι τόσο σωματικά, όσο ψυχικά, ιδιοσυγκρασιακά.Το

ένστικτο του φόβου είναι άγνωστο για εκείνη.

Η ιστορία της, λίγο πολύ γνωστή. Η Calliope νόσησε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε ολική μαστεκτομή πριν περίπου 8 χρόνια. Οι δίδυμες κόρες της ήταν 3 ετών. Ο τρόπος που το αντιμετώπισε είναι ακόμα πιο συγκλονιστικός από το ίδιο το δεδομένο της νόσου. Γιατί στη ψυχή της Καλλιόπης ψηλαφίζεις μόνο θάρρος, γενναιότητα και ψυχραιμία που σε εμπνέει. Που σε κάνει να νιώθεις μικρή γιατί εσύ μπορεί να τρέμεις το δεινό του καρκίνου, αλλά ένα λεπτό μετά σε κάνει να θεριεύεις από δύναμη και να θες να ακολουθήσεις το παράδειγμά της.

H διεθνούς φήμης Ελληνίδα φωτογράφος μάς μίλησε λίγες ώρες πριν συμμετάσχει ως ομιλήτρια στη διαδικτυακή εκδήλωση «Μένουμε Υγιείς- Έγκαιρα & Θετικά Νικάμε τον Καρκίνο του Μαστού» της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Calliope,