5 sustainable brands μόδας που στοχεύουν σε ένα πιο «πράσινο» αύριο

Είναι μεγάλη κουβέντα η βιωσιμότητα στη μόδα. Θεωρώ ότι είναι λίγο ανέντιμο να αυτοαποκαλείται ένα fashion brand, αμιγώς sustainable. Είναι δύσκολη υπόθεση να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Γιατί το sustainability δεν σταματάει στα υλικά που διαθέτεις για να φτιάξεις ένα ρούχο. Είναι οι συσκευασίες που χρησιμοποιήσεις, ο τρόπος που λειτουργεί ένα ατελιέ ή εργοστάσιο μόδας και κατά

πόσο είναι ηθική η διαδικασία παραγωγής. Όλα παίζουν ρόλο και όλα συμβάλλουν στο να θεωρηθεί τελικά ένα brand, ως 100% sustainable.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι σχεδιαστές και brands που έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνολικά και που δεσμεύονται για έναν πιο βιώσιμο τρόπο λειτουργίας, που τελικά δεν θα επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον. Αυτά τα sustainable brands μόδας, είναι διεθνή -στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έλλειψη κρατικών πόρων ώστε να το καταφέρουν αυτό-, και εκτός από ένα πιο «πράσινο» μέλλον, προσφέρουν και εκπληκτικά ρούχα. Αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι τα sustainable brands μόδας του μέλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα