Βραβευμένα ντοκιμαντέρ προβάλλονται online από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

14:58 31/3/2021 - Πηγή: InStyle

Αν σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέους κόσμους, απρόσμενες ιστορίες αγάπης και συναρπαστικές εικόνες, από την Πέμπτη 1η έως την Κυριακή 4 Απριλίου, σπουδαία ντοκιμαντέρ που απέσπασαν διακρίσεις σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της ευρύτερης γειτονιάς μας προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Beldocs (Σερβία), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Astra

(Ρουμανία) και με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Media, παρουσιάζουν έξι ντοκιμαντέρ, τα οποία αγαπήθηκαν και βραβεύτηκαν.

Everything will not be fine

Πως θα τα δείτε; Ο τρόπος απλός. Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης http://online.filmfestival.gr . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να πατήσετε Play now!

4 years in 10 minutes

Από το Έβερεστ έως το Τσέρνομπιλ 

Πρόκειται για τα φιλμ: «4 χρόνια σε 10 λεπτά» του Μλάντεν Κοβάσεβιτς, με πλάνα γυρισμένα από τον πρώτο Σέρβο που αναρριχήθηκε στην κορυφή του Έβερεστ. «Κέντρο» του Ιβάν Μάρκοβιτς, όπου ένας εμβληματικός συνεδριακός χώρος που χτίστηκε τη δεκαετία του ’70 στο Βελιγράδι βρίσκεται στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. «Όλα δεν θα πάνε καλά» των Αντριάν Πίρβου και Γελένα Μαξιόμ, μια συναρπαστική ταινία δρόμου μέσα από την οποία γνωρίζουμε την σημερινή γενιά του Τσέρνομπιλ.

Please hold the line

«Γκόρα» του Στέφαν Μαλέσεβιτς, το οποίο συστήνει στο κοινό την σλαβόφωνη μουσουλμανική μειονότητα των Γκόρανι που ζει στα δυσπρόσιτα χωριά της Γκόρα, μιας απόκρημνης ορεινής περιοχής στο νότιο Κοσσυφοπέδιο. «Γιοζεφίν & Φλορίν» των Έλεν Φισκ και Γιοάνα Κάρλμπεργκ, με την ιστορία αγάπης ενός ρουμάνου επαίτη και μιας σουηδής ανύπαντρης μητέρας. «Παρακαλώ μείνετε στη γραμμή σας» του Πάβελ Κουζούιοκ, που ακολουθεί την καθημερινότητα κάποιων τεχνικών καλωδίων σε διαφορετικές χώρες, καθώς αυτοί επισκέπτονται τους πελάτες τους.

GORA

INFO

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα κορυφωθεί το καλοκαίρι (24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου) στους φυσικούς του χώρους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και online. Μέχρι το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιεί προβολές online, κρατώντας ζωντανό τον δίαυλο επικοινωνίας του κοινού με το ντοκιμαντέρ.

Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Keywords
Τυχαία Θέματα