Βασιλιάς Κάρολος: Το βαρετό γεύμα των Χριστουγέννων που τρώει κάθε χρόνο

Ένας πρώην σεφ των Ανακτόρων αποκάλυψε το αγαπημένο γεύμα του βασιλιά Κάρολου και μάλιστα το χαρακτήρισε… όχι και τόσο περιπετειώδες.

Ο 61χρονος Darren McGrady, σεφ από το Νοτιγχαμσάιρ, κάποτε μαγείρεψε για μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και η πριγκίπισσα Diana. Οπως είπε, η οικογένεια τηρεί αυστηρά τις εορταστικές παραδόσεις.

Μιλώντας στο βρετανικό OK, ο συγγραφέας βιβλίων

μαγειρικής αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς έμοιαζε ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο δείπνο για τους βασιλείς. Και σημείωσε ότι είναι παρόμοιο με το πολυαγαπημένο γεύμα που απολαμβάνουν στο σπίτι τους πολλοί Βρετανοί.

Είπε: “Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα είναι βαρετοί όταν πρόκειται για γιορτές. Δεν τρώνε ζαμπόν ή οτιδήποτε άλλο, μόνο παραδοσιακές γαλοπούλες.

“Κάναμε τρεις γαλοπούλες για τη βασίλισσα και την οικογένειά της στη βασιλική τραπεζαρία, μία για τον παιδικό σταθμό και στη συνέχεια περισσότερες για τους 100 περίπου υπαλλήλους, ώστε όλοι να έχουν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα“.

Το χριστουγεννιάτικο μενού του Κάρολου

Ο σεφ αποκάλυψε τι είναι πιθανό να φάει ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ηγείται των εορτασμών για δεύτερη χρονιά μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Μια παραδοσιακή γαλοπούλα θα είναι το κύριο πιάτο επιλογής και θα συνοδεύεται από πουρέ και ψητές πατάτες. Επίσης, θα απολαύσουν γέμιση με κάστανα ή φασκόμηλο και κρεμμύδι.

Επιπλέον, θα φτιάξουν δύο σάλτσες είτε με κράνμπερι είτε με ψωμί, καθώς και λαχανικά, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα και ψητά παστινάκια.

Η γευστική παράδοση συνεχίζεται με ένα σπιτικό επιδόρπιο από χριστουγεννιάτικη πουτίγκα βουτηγμένη σε κονιάκ. Σύμφωνα με τον Darren, η πουτίγκα σερβίρεται μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο και θα τη φέρει στην τραπεζαρία ο επιστάτης του παλατιού ζεστή και “φλεγόμενη”.

Η ημέρα των Χριστουγέννων της βασιλικής οικογένειας μοιάζει πολύ με την 25η Δεκεμβρίου άλλων οικογενειών – γεμάτη με φαγητό.

Οι βασιλείς θα απολαύσουν λιχουδιές όπως γλώσσα βοδιού και γεμιστό κεφάλι αγριογούρουνου. Αλλά το κλασικό χριστουγεννιάτικο δείπνο εξακολουθεί να τηρείται, καθώς τρώνε ψητή γαλοπούλα με όλα τα παρελκόμενα.

Αργότερα διασκεδάζουν ανοίγοντας το βασιλικό χριστουγεννιάτικο καλάθι Fortnum and Mason που περιέχει βιολογικές μαρμελάδες, τσάτνεϊ και άλλες γευστικές λιχουδιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα