Τζένη Καρέζη-Ντίνος Ηλιόπουλος: Backstage φωτογραφία από την ταινία με τα 86 χαστούκια μεταξύ τους

14:56 6/8/2023 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η Τζένη Καρέζη και ο Ντίνος Ηλιόπουλος ποζάρουν σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος” τον Ιανουάριο του 1960. Όπως αναφέρει ο Άρης Λουπάσης “κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οι τεχνικοί θα μετρήσουν δεκάδες χαστούκια ανάμεσα στην Τζένη και

τον Ντίνο μέχρι να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη”. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο ηθοποιοί αντάλλαξαν 86 χαστούκια μεταξύ τους.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Τζένη Καρέζη με τον Ντίνο Ηλιόπουλο τον Ιανουάριο του 1960 σε διάλειμμα των γυρισμάτων της κωμωδίας των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος” που κάνει πρεμιέρα στους κιν/φους στις 14 Μαρτίου του ίδιου έτους και κατακτά την τρίτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις 52 ταινίες της σαιζόν. Μια από τις κλασικές και πιο αγαπημένες ταινίες της εποχής σε σενάριο- σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και την συμμετοχή του αξέχαστου Διονύση Παπαγιαννόπουλου που απογειώνει το φιλμ για άλλη μια φορά με τις γκριμάτσες και τους απίστευτους μορφασμούς του προσώπου του.

Το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει αρχικά στο θέατρο Κοτοπούλη -Rex στις 9 Οκτωβρίου του 1959 σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και Ντίνου Ηλιόπουλου, σπάζοντας κυριολεκτικά τα ταμεία και η τεράστια επιτυχία οδηγεί στην απόφαση να μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη. Τόσο στην σκηνή όσο και στο πανί το θρυλικό τρίο Ηλιόπουλος -Καρέζη -Παπαγιαννόπουλος δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα καταιγισμό από ατάκες που ντύνονται εκπληκτικά από την μαγική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ανάμεσα στα οποία και το αγαπημένο “Χρυσόψαρο” που γίνεται σύντομα ένα από τα σουξέ της εποχής.

Όπως αναφέρεται, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων οι τεχνικοί θα μετρήσουν δεκάδες χαστούκια ανάμεσα στην Τζένη και τον Ντίνο μέχρι να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Μέσα από τα πλάνα βλέπουμε και τις πρώτες απόπειρες του σημαντικού σκηνοθέτη να μεταφέρει στο ελληνικό σινεμά στοιχεία των αμερικανικών μιούζικαλ και να αποτελέσει την αφορμή να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φίνου για να εκπληρώσει το όραμά του με την δημιουργία στην συνέχεια μιας σειράς ελληνικών έγχρωμων μιούζικαλ γεμάτα μουσική, χορό, πολύχρωμα πλάνα και εντυπωσιακά σκηνικά.

Είκοσι μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας, οι τρεις κορυφαίοι πρωταγωνιστές εμφανίζονται και πάλι μαζί στην θεατρική σκηνή με το έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Η κυρία του κυρίου” δημιουργώντας για άλλη μια φορά ατέλειωτες ουρές στα ταμεία του Rex που ανυπομονεί να απολαύσει από κοντά τα αγαπημένα του είδωλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Τζένη Καρέζη: Αδημοσίευτες φωτογραφίες με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, από το Studio Kleisthenis

Keywords
Τυχαία Θέματα