Το ιδανικό μακιγιάζ για κάθε σχήμα ματιών –από τα κουκουλωτά ως τα στρογγυλά

14:33 28/1/2024 - Πηγή: InStyle
Αν δε γνωρίζετε ποιο είναι το σχήμα των ματιών σας καλό θα είναι να το βρείτε, ώστε να μπορέσετε να τα αναδείξετε με τα κατάλληλα tips μακιγιάζ.

Φυσικά, το σχήμα των ματιών κάθε ατόμου είναι μοναδικό, αλλά τα περισσότερα που συναντάμε είναι τα εξής. Κουκουλωτά ή hooded eyes, στρογγυλά μάτια, αμυγδαλωτά, μονοβλέφαρα μάτια, μάτια με ανοδική κλίση, μάτια με καθοδική κλίση.

Κουκουλωτά μάτια ή αλλιώς hooded eyes View
this post on Instagram

A post shared by Sarahfinchen (@sarahfinchen_dd)

Το primer και η σταθεροποίηση με πούδρα είναι καθοριστικά για να διατηρήσετε το μακιγιάζ στη θέση του. Κατά την εφαρμογή των σκιών, κρατήστε τα μάτια ανοιχτά και βρείτε το σημείο της φυσικής καμπύλης του κινητού βλεφάρου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σκιά ελαφρώς πάνω από την καμπύλη, έτσι ώστε το χρώμα να μην χαθεί. Εφαρμόστε σκιά και στην πάνω και την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων για να διατηρήσετε την ισορροπία. Το eyeliner είναι καθοριστικό για τα hooded μάτια, αλλά δεν τους ταιριάζει η κλασική εφαρμογή. Δείτε εδώ πώς να εφαρμόσετε σωστά το eyeliner. Οι λαμπερές σκιές κολακεύουν τα κουκουλωτά μάτια γιατί τα φωτίζουν. Τέλος, η αδιάβροχη μάσκαρα είναι απαραίτητη για να μην αφήνει μουντζούρες.

Μονοβλέφαρα View this post on Instagram

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Τι σημαίνει μονοβλέφαρα; Ότι δε φαίνεται το κινητό βλέφαρο. Υπάρχει δηλαδή μία ενιαία περιοχή από το μάτι μέχρι το φρύδι. Δώστε έμφαση στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες του ματιού σας, απλώνοντας στο κέντρο λάμψη με μία ιριδίζουσα σκιά ή highlighter. Επιπλέον, βάζετε τις σκούρες αποχρώσεις και τα μολύβια όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων και στη συνέχεια κάνετε blending προς τα πάνω και προς τα έξω. Επιλέξτε αδιάβροχα eyeliners σε μορφή gel, που θα μείνουν αναλλοίωτα.

Αμυγδαλωτά View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Δε θα σταθούμε ιδιαίτερα σε αυτήν την κατηγορία γιατί στα αμυγδαλωτά μάτια πηγαίνει κάθε είδος μακιγιάζ. Μπορείτε εύκολα να τα αναδείξετε με ένα απαλό wing eyeliner στην πάνω γραμμή των βλεφαρίδων. Προεκτείνετε ελαφρώς τη γραμμή για ένα πιο ‘γατίσιο’ βλέμμα. Όσο για τις σκιές, απλώνετε βαθύτερα χρώματα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και φωτεινά μολύβια στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλέφαρου. Αυτό τα βοηθά να μοιάζουν ακόμα μεγαλύτερα.

Στρογγυλά View this post on Instagram

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Τα στρογγυλά μάτια είναι περίπου ίδια σε πλάτος και ύψος. Είναι ένα εύκολο σχήμα που σας επιτρέπει να κάνετε διάφορα μακιγιάζ. Οι Jenna Ortega και Elizabeth Olsen έχουν αυτό το σχήμα ματιών. Σε αυτήν την περίπτωση, τονίζετε τις εξωτερικές γωνίες για να προσθέτετε περισσότερη ισορροπία στο σχήμα. Η εξωτερική σκίαση θα πρέπει σχεδόν να μοιάζει με ένα πλάγιο ‘V’. Τα smokey eyes είναι επίσης ιδανικά για τα στρογγυλά μάτια, καθώς τα κάνουν πιο αμυγδαλωτά.

Μάτια με ανοδική κλίση View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Έχετε από φυσικού σας cat eyes, κάτι που πολλές θα θέλαμε. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εξωτερικές γωνίες των ματιών έχουν ανοδική φορά. Μην φοβάστε να κάνετε πιο έντονη την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων για να ισορροπήσει το σχήμα του ματιού. Επίσης μπορείτε να τονίσετε ακόμη περισσότερο το ανυψωμένο σχήμα επεκτείνοντας τη σκιά και το eyeliner στην εξωτερική γωνία των ματιών σας.

Με καθοδική κλίση View this post on Instagram

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Το αντίθετο με την πάνω κατηγορία. Εδώ η εξωτερική γωνία των ματιών είναι πιο χαμηλή σε σχέση με την εσωτερική γωνία. Οι Anne Hathaway και Katy Perry έχουν αυτό το είδος σχήματος ματιού. Για εσάς ο βασικός στόχος είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο ανυψωμένου ματιού. Επικεντρωθείτε περισσότερο στο μακιγιάζ του πάνω βλεφάρου αντί του κάτω. Το winged eyeliner είναι η καλύτερη λύση για ανόρθωση σε λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης μία μάσκαρα που ανυψώνει και δίνει καμπύλη θα κάνει ακόμα πιο αρμονικό το αποτέλεσμα. Τέλος, βάλτε περισσότερες στρώσεις στις εξωτερικές βλεφαρίδες για να ενισχύσετε την ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα