Το brand της Kendall Jenner μηνύεται για παράνομη αντιγραφή

11:00 21/2/2022 - Πηγή: InStyle

Θέμα χρόνου ήταν να εμφανιστεί κάποιος μικρότερος παραγωγός τεκίλας με μια μήνυση στο χέρι, κατηγορώντας την Kendall Jenner και το brand της 818 Tequila για αντιγραφή του logo και του χρώματος, αθέμιτο ανταγωνισμό και λάθος ονομασία και προέλευση του προϊόντος. Στην άλλη μεριά της μήνυσης λοιπόν, κάθεται το brand Tequila 512.

Instagram @kendalljenner

Η αλήθεια είναι ότι το brand της Kendall δεν καλωσορίστηκε με τον

καλύτερο τρόπο στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς μικρότεροι παραγωγοί τεκίλας είχαν αντιδράσει στη δημιουργία μιας ετικέτας που θα ανήκει σε έναν διάσημο τέτοιας αναγνώρισης. Και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο. Παρόλο που μια τέτοια πράξη δεν απαγορεύεται από τον νόμο, τα brand των celebrities τείνουν να έχουν τόσο μεγάλη αναγνώριση, που συνήθως δεν βασίζεται στην ποιότητα ή την καινοτομία, σβήνοντας από τον χάρτη μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν. Άρα όλα οφείλονται στον ανταγωνισμό.

Instagram @kendalljenner

Ωστόσο, για να χτυπήσει πιο δυνατά, η Tequila 512 ισχυρίστηκε και αντιγραφή του logo και της ονομασίας. Μάλιστα σε αυτήν την κατηγορία, η… μπάλα πήρε και την Kim Kardashian, αφού στο παιχνίδι του κινητού “Kim Kardashian: Hollywood” χρησιμοποιήθηκε το logo της Tequila 512 αντί για αυτό της Kendall. Όπως υποστηρίζουν, η πράξη αυτή είτε έγινε σκόπιμα, έτσι ώστε να θολώσουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο brand, είτε ακόμα και η εφαρμογή μπέρδεψε τα δύο logos εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητάς του.   

Από περιέργεια μπορείτε να αναζητήσετε την Tequila 512 και να εντοπίσετε τις ομοιότητες. Ωστόσο, όπως η ιστορία έχει αποδείξει, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα brand των celebrities μπορεί να μην έχουν την καλύτερη ποιότητα, εκπροσωπούνται όμως από τους καλύτερους δικηγόρους. Και μια δικαστική διαμάχη, αν και μπορεί να δικαιώσει τον μηνυτή, δεν θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό σε καμία περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα