Τα δέκα πιο περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η Ελισάβετ Β΄, είναι η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Μαζί με το θρόνο, το στέμμα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ «κληρονόμησε» και μερικά ακόμα πράγματα που δεν ξέρουν όλοι. Από υδρόβια πλάσματα μέχρι εμπορικά κέντρα, αυτά είναι τα πιο περίεργα και πιο υπέροχα πράγματα που η Βασίλισσα μπορεί δικαίως να ισχυριστεί ότι είναι στην ιδιοκτησία της.

1.

Κατέχει ένα από τα εμπορικότερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου

Ένα τεράστιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ανήκει στη βρετανική μοναρχία και διαχειρίζεται από το Crown Estate. Σύμφωνα με την Independent, αυτό περιλαμβάνει το σύνολο της Regent Street του Λονδίνου, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου.

Βρίσκεται στην καρδιά του West End της πόλης, έχει μήκος 1,25 μίλια και προσελκύει περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το 1819, η Regent Street έγινε η πρώτη ειδικά σχεδιασμένη εμπορική οδός του Λονδίνου. Σήμερα φιλοξενεί διεθνείς μάρκες όπως οι Kate Spade, J.Crew, Burberry και Kiehl’s.

2. Της ανήκουν κύκνοι, δελφίνια και φάλαινες

Όλοι οι κύκνοι που βρίσκονται στον Τάμεση ποταμό είναι υπό την ιδιοκτησία της, ενώ το ίδο ισχύει για όλα τα δελφίνια και τις φάλαινες που βρίσκονται στα βρετανικά χωρικά ύδατα.

3. Της ανήκει ο Πύργος του Λονδίνου

Ο Πύργος του Λονδίνου, που χτίστηκε από τον Ουίλιαμ τον Κατακτητή το 1070, φιλοξενεί το Crown Jewels και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Το επίσημο όνομά του είναι το Βασιλικό Παλάτι της Αυτού Μεγαλειότητας και το Φρούριο του Πύργου του Λονδίνου. Ο Πύργος διαθέτει ένα κοπάδι επτά κορακιών (σύμφωνα με το μύθο, το βασίλειο και ο Πύργος του Λονδίνου θα πέσουν αν έξι κοράκια εγκαταλείψουν ποτέ το φρούριο), το οποίο πιθανώς ανήκει επίσης στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

4. Έχει το δικό της ATM

Η Βασίλισσα διαθέτει ιδιωτικό ATM στο υπόγειο του Buckingham Palace, χάρη στην τράπεζα Coutts. Είναι διαθέσιμο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας και είναι απίθανο να μείνει χωρίς χρήματα.

5. Έχει χρυσό δίσκο

Η Βασίλισσα έχει στην κατοχή της ένα χρυσό δίσκο χωρίς να έχει τραγουδήσει ούτε μια νότα στη ζωή της, μετά από την ηχογράφηση μιας συναυλίας για τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου της το 2002, τα 50 χρόνια δηλαδή από την άνοδό της στο θρόνο. Μάλιστα πουλήθηκαν 100.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της. Αυτό την έκανε το πρώτο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που κέρδισε χρυσό δίσκο. Με τίτλο «Party at the Palace», η συναυλία είχε μερικά από τα μεγαλύτερα φωνητικά ταλέντα, όπως Elton John, Eric Clapton, Phil Collins, Paul McCartney και Annie Lennox.

6. Διαθέτει πάνω από 150.000 έργα τέχνης

Η Βασιλική Συλλογή, μια τεράστια συλλογή τέχνης που διαθέτει η Βασίλισσα, περιλαμβάνει 150.000 έργα ζωγραφικής από τους Rubens, Rembrandt, Titian και Raphael. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο και μία από τις τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές βασιλικές συλλογές που παραμένουν άθικτες. Μερικά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε μουσεία και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ άλλα εκτίθενται σε βασιλικά παλάτια και κτήματα.

7. Έχει 4 ρεκόρ Guinness

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ σε τέσσερις τουλάχιστον κατηγορίες. Στις 21 Δεκεμβρίου 2007, πήρε το ρεκόρ για τίτλο την παλαιότερης βασίλισσας μονάρχη από τη γιαγιά της Βασίλισσα Βικτώρια, η οποία βασίλευε μέχρι την ηλικία των 81 ετών και 244 ημερών. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι επίσης η βασίλισσα με τη μεγαλύτερη βασιλεία στον κόσμο και η πλουσιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Επιπλέον, η εικόνα της εμφανίζεται στο νόμισμα τουλάχιστον 35 χωρών – περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

8. Έχει περισσότερες από 200 τσάντες Launer

Η Βασίλισσα σπάνια βγαίνει έξω χωρίς την τσάντα της και έχει μια σταθερή αγαπημένη την οποία δεν αποχωρίζεται. Η σχεδιαστής πολυτελείας του Λονδίνου Launer είναι το εμπορικό σήμα της επιλογής της και ο διευθύνων σύμβουλός της εκτιμά ότι η Αυτού Μεγαλειότητα κατέχει περίπου 200 από αυτές.

9. Έχει γενέθλια δύο φορές το χρόνο

Είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να γιορτάζει δύο φορές το χρόνο τα γενέθλιά του. Η μία είναι προς τιμήν της μέρας που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου, ενώ η άλλη είναι ο επίσημος εορτασμός που ισχύει για όλους τους βασιλείς της χώρας και γίνεται πάντα ένα Σάββατο του Ιουνίου.

10. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή από Faberge

Η βασίλισσα Αλεξάνδρα, σύζυγος του Βασιλιά Εδουάρδου VII, ξεκίνησε τη βασιλική παράδοση της συλλογής αυγών και αξεσουάρ από τον Ρώσο κοσμηματοπώλη και χρυσοχόο Fabergé. Η συλλογή των 600 τεμαχίων αποτελεί πλέον μέρος της Βασιλικής Συλλογής, μερικά από τα οποία εκτίθενται στο κοινό.

Πηγή:Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα