Πρίγκιπας Harry: Αρνήθηκε την πρόσκληση του βασιλιά Κάρολου – Βαθαίνει η διαμάχη

18:38 22/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο πρίγκιπας Harry απέρριψε την πρόσκληση του βασιλιά Κάρολου να μείνει σε βασιλική κατοικία όταν επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα μέσα στον μήνα, επειδή είχε “ανησυχίες για την ασφάλεια”, όπως υποστηρίχθηκε.

Λέγεται ότι απέρριψε την προσφορά του πατέρα του επειδή δεν περιελάμβανε καμία παροχή προσωπικής ασφάλειας, η οποία θα χρηματοδοτείτο από τους φορολογουμένους, γεγονός που θα τον άφηνε να μείνει σε “ορατό σημείο με δημόσια σημεία εισόδου και εξόδου και χωρίς αστυνομική προστασία”.

Αντ’

αυτού επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο – πιθανώς με μέλη του κοινού – επειδή αυτό σήμαινε ότι “μπορούσε να μπαινοβγαίνει αθέατος”, υποστήριξε η Telegraph. Η εφημερίδα υποστήριξε ακόμη ότι ο δούκας του Σάσεξ “παραμένει συντετριμμένος” για την ανάκληση του αυτόματου δικαιώματός του στην αστυνομική προστασία, για το οποίο εξακολουθεί να δίνει μάχη με το υπουργείο Εσωτερικών μέσω των βρετανικών δικαστηρίων.

Prince Harry's major fear that blocked King Charles meeting https://t.co/LhOx18Y7Rd pic.twitter.com/JyI3fPsSW4

— Newsweek (@Newsweek) May 22, 2024

Πλέον πρέπει να ειδοποιεί τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 ημέρες πριν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο αν θέλει να ζητήσει παροχή ασφάλειας, ενώ κάθε αίτημα αξιολογείται σε ατομική βάση από τη Ravec, την επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των βασιλικών και δημόσιων προσώπων.

Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί σε ποια βασιλική κατοικία πρότεινε ο βασιλιάς να μείνει ο Harry, εικάζεται ότι το Παλάτι του Αγίου Ιακώβου είναι το πιο πιθανό.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έχει ένα μόνιμο διαμέρισμα εκεί, ενώ η πριγκίπισσα Anne έχει μια σουίτα δωματίων και μια θέση στάθμευσης, που χρησιμοποιεί όταν μένει στο Λονδίνο. Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας το χρησιμοποιούν κατά περίπτωση. Επιπλέον, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Clarence House, όπου διαμένει ο βασιλιάς όταν βρίσκεται στο Λονδίνο.

Το κτίριο θα επέτρεπε σε πατέρα και γιο να συναντιούνται σε σχετική ιδιωτικότητα και φυλάσσεται όλο το 24ωρο από έναν “ατσάλινο κλοιό ασφαλείας”.

Prince Harry arrives at St. Paul’s Cathedral in London for an event marking the 10 year anniversary of the Invictus Games @WeAreInvictus pic.twitter.com/M0ICRhOkEJ

— Jennie Eng (@jennieeng) May 8, 2024

Στην πραγματικότητα όλες οι βασιλικές κατοικίες – όποια και αν προσφέρθηκε στον Harry – διαθέτουν ένοπλους φρουρούς στα σημεία εισόδου και εξόδου, σε αντίθεση με οποιοδήποτε ξενοδοχείο του Λονδίνου, και διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας στη χώρα για την προστασία των εργαζόμενων μελών της οικογένειας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνούνται σταθερά να σχολιάσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον Harry και τον πατέρα του.

Όμως ένας εκπρόσωπος του πρίγκιπα επέλεξε να εκδώσει δήλωση όταν ήρθε στο Λονδίνο στις αρχές Μαΐου για μια τελετή με αφορμή τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus. Άφησε έντονα να εννοηθεί ότι ενώ ο Harry ήθελε πολύ να συναντήσει τον πατέρα του, ο βασιλιάς ήταν ουσιαστικά “πολύ απασχολημένος” για να τον δει.

Ωστόσο, έκτοτε κατέστη σαφές ότι ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα είχε πράγματι ένα γεμάτο πρόγραμμα υποχρεώσεων εκείνη την εβδομάδα, ο βασιλιάς είχε κάνει διαλλακτικές προτάσεις που θα του επέτρεπαν να δει τον γιο του. Συνολικά, ο Harry πέρασε τρεις νύχτες στην πρωτεύουσα χωρίς να δει κανένα μέλος της οικογένειάς του πριν συναντήσει τη σύζυγό του, Meghan, στο αεροδρόμιο Heathrow και πετάξει για τη Νιγηρία για μια οιονεί βασιλική περιοδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα