Πώς συνδέονται η Taylor Swift και η ποιήτρια Emily Dickinson

13:43 8/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Taylor Swift φέρεται να έχει συγγένεια με τη διάσημη ποιήτρια Emily Dickinson, σύμφωνα με την εταιρεία γενεαλογίας Ancestry.

Και σίγουρα η Taylor, το επερχόμενο άλμπουμ της οποίας έχει τίτλο “The Tortured Poets Department”, ξεχωρίζει για τους στίχους που γράφει από νεαρή ηλικία. Κάτι που τώρα αποδίδεται -ενδεχομένως- στη μακρινή συγγένεια

με την Emily Dickinson. Σύμφωνα με την Ancestry, η popstar και η ποιήτρια είναι έκτα ξαδέλφια, τρεις γενιές χώρια.

“Η Swift και η Dickinson κατάγονται και οι δύο από έναν Άγγλο μετανάστη του 17ου αιώνα (ο 9ος προπάππους της Swift και ο 6ος προπάππους της Dickinson που ήταν πρώτος οικιστής του Ουίνδσορ, Κονέκτικατ)“, σύμφωνα με το αρθρο της Ancestry.

Time to plan your visit to the Museum, @taylorswift13. @TODAYshow: https://t.co/LlBwvqsd4h

Emily Dickinson Museum (@DickinsonMuseum) March 4, 2024

“Οι πρόγονοι της Taylor Swift παρέμειναν στο Κονέκτικατ για έξι γενιές, μέχρι που η δική της πλευρά της οικογένειας εγκαταστάθηκε τελικά στη βορειοδυτική Πενσιλβάνια, όπου παντρεύτηκαν με τη γραμμή της οικογένειας Swift”.

Δεν είναι σαφές αν η Swift γνωρίζει τη σχέση της με την Dickinson, η οποία πέθανε το 1886 σε ηλικία 55 ετών. Ωστόσο, η σταρ έχει αναζητήσει κατά καιρούς έμπνευση από την ποιήτρια καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας.

Η Swift αναφέρθηκε στην Dickinson, ενώ συζητούσε για το στιλ της στη σύνθεση τραγουδιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το 2022 στο Nashville Songwriters Association International. “Αν οι στίχοι μου ακούγονται σαν ένα γράμμα που έγραψε η προγιαγιά της Emily Dickinson ενώ έραβε μια δαντελένια κουρτίνα, αυτό σημαίνει ότι γράφω στο είδος Quill (πένα γραφής)”, είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο τραγουδοποιού-καλλιτέχνη της δεκαετίας.

: pic.twitter.com/Hb4QUodvvm

Pop Base (@PopBase) March 4, 2024

Οι θαυμαστές πιστεύουν επίσης ότι το ένατο άλμπουμ της Swift, “Evermore”, επηρεάστηκε επίσης από το έργο της Dickinson. Οι Swifties επεσήμαναν ότι η Swift ανακοίνωσε το νέο “cottagecore” άλμπουμ το 2020 στις 10 Δεκεμβρίου, που είναι τα γενέθλια της Dickinson.

Άλλοι επεσήμαναν πως η Dickinson έκλεισε ένα από τα πιο ρομαντικά της ποιήματα που έγραψε για τη φημολογούμενη ερωμένη της, Sue Gilbert, με τη λέξη “Forevermore”, η οποία μπορεί να ενέπνευσε τον τίτλο του άλμπουμ της Swift.

Keywords
Τυχαία Θέματα