Ποιους συνδυασμούς χρωμάτων φοράμε τον χειμώνα και τι πρέπει να προσέχουμε

14:28 1/12/2023 - Πηγή: InStyle

Παρόλο που τα έντονα χρώματα είναι τάση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συχνά αποφεύγουμε να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα. Αυτό είτε γιατί μας φαντάζουν παράταιρα στο μουντό street style, είτε γιατί είναι δύσκολο να τα συνδυάσουμε μεταξύ τους, ή ακόμα γιατί δεν τολμάμε να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας. Ωστόσο, αυτή η πρακτική πρέπει να αλλάξει, καθώς τα έντονα χρώματα λειτουργούν αναζωογονητικά τόσο στην εικόνα μας όσο και στην ψυχολογία μας. Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως πριν κάνετε βουτιά στο χρώμα;

Δημοφιλείς Συνδυασμοί
ΧρωμάτωνΑντίθετα Χρώματα

Οι αντίθετες αποχρώσεις, όπως το κόκκινο και το πράσινο, δημιουργούν μια έντονη αντίθεση που προσθέτει έξτρα ενδιαφέρον. Είναι ένας τρόπος να ξεχωρίσετε με στιλ και τόλμη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Ουδέτερα Χρώματα

Μαύρο, λευκό, γκρι και μπεζ – πάντα ενδιαφέρουσες επιλογές που τιαιριάζουν εύκολα, προσφέροντας ευελιξία στο στιλ. Τα βασικά, ουδέτερα χρώματα μπορεί να μην κάνουν «μπαμ», αλλά βολεύουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Συμπληρωματικά Χρώματα

Συνδυασμοί χρωμάτων που ανήκουν στην ίδια παλέτα, δημιουργούν μια αρμονία η οποία καθησυχάζει το μάτι. Και αν δεν προτιμάτε τα έντονα, μπορείτε κάλλιστα να παίξετε με τα παστέλ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Έξυπνα tips για να φορέσετε χρώματαΗ ένταση των χρωμάτων

Το να κατανοήσετε την ένταση των χρωμάτων είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο outfit. Τα σκούρα χρώματα, όπως το μπορντό ή το σκούρο πράσινο, προσφέρουν σοβαρότητα και κομψότητα, ενώ τα ανοιχτά, όπως το λευκό ή το ανοιχτό γκρι, δημιουργούν μια πιο χαλαρή και καθημερινή αίσθηση.

Οι αντικρουόμενες επιλογές

Η δημιουργία αντίθεσης μεταξύ χρωμάτων δίνει ένα ζωντανό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Συνδυάζοντας χρώματα διαφορετικής έντασης, όπως ένα έντονο κόκκινο με ένα απαλό γαλάζιο, δημιουργείτε εκθαμβωτικά looks που τραβούν τα βλέμματα.

Βάση στα ουδέτερα

Ένας ασφαλής τρόπος να ξεκινήσετε να χτίζετε ένα σύνολο είναι με μια βάση από ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο ή λευκό, και στη συνέχεια να προσθέσετε ένταση με ένα έντονο χρώμα. Ένα κόκκινο παλτό πάνω από ένα μαύρο σύνολο για παράδειγμα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε το χρώμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JANKA POLLIANI (@polliani)

Οι αρμονικές επιλογές

Για ένα πιο συντηρητικό, αλλά εξίσου στιλάτο, look, επιλέξε χρώματα με παρόμοια ένταση. Ένα ανοιχτό μπλε τζιν με ένα μπλε πουλόβερ σε πιο σκούρο τόνο προσφέρει μια αρμονική ενότητα. Αυτή είναι η γνωστή tone on tone τεχνική.

Ενισχύστε με αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι η ιδανική ευκαιρία για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος. Ένα έντονο κόκκινο φουλάρι ή ένα χρωματιστό τσαντάκι μπορούν να αναβαθμίσουν άμεσα το outfit.

Πειραματιστείτε ελεύθερα

Η μόδα είναι πειραματισμός. Μην φοβηθείτε λοιπόν, να ανακατέψετε χρώματα και να δημιουργήσετε προσωπικούς συνδυασμούς. Η πρωτοτυπία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και κερδίζει τις εντυπώσεις!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Keywords
Τυχαία Θέματα