Ποια χώρα απαγορεύει τους σκύλους ως κατοικίδια – εκτός αν σκοπεύετε να τους… φάτε

00:02 15/3/2024 - Πηγή: InStyle

Την οργή του καθεστώτος κινδυνεύουν να προκαλέσουν οι Βορειοκορεάτες αν έχουν σκύλους ως κατοικίδια. Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι τα σκυλιά πρέπει να διατηρούνται μόνο για το κρέας και τη γούνα τους.

Η παράξενη -και σοκαριστική- απαγόρευση ανακοινώθηκε μέσω της Σοσιαλιστικής Ένωσης Γυναικών της Κορέας, σύμφωνα με πηγή στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν, στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στην Daily NK, μια εφημερίδα της γειτονικής Νότιας Κορέας, η πηγή απαρίθμησε τα αδικήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραβίαση του σοσιαλιστικού ήθους της κυβέρνησης.

“Η αντιμετώπιση

ενός σκύλου ως μέλους της οικογένειας, που τρώει και κοιμάται με την οικογένεια, είναι ασυμβίβαστη με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής και πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά“, είπαν.

#NorthKorea is accusing people with pet dogs of committing “non-socialist behavior.” https://t.co/0uO1j6OeDc pic.twitter.com/Z09toF2KsG

— The Daily NK (@The_Daily_NK) March 14, 2024

Η ένδυση των σκύλων με ρούχα, όπως παραδειγματικά γίνεται από διασημότητες όπως η Paris Hilton, επίσης καταδικάστηκε.

Η πηγή συνέχισε: “Η πρακτική του να ντύνεις τα σκυλιά σαν να ήταν άνθρωποι, να βάζεις όμορφες κορδέλες στα μαλλιά τους, να τα τυλίγεις σε μια κουβέρτα και να τα θάβεις όταν πεθαίνουν είναι μια δραστηριότητα αστών. Είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι πλούσιοι σπαταλούν χρήματα σε μια καπιταλιστική κοινωνία”.

Περιγράφοντας τη στάση του καθεστώτος, η πηγή είπε: “Οι σκύλοι είναι βασικά κρέας που μεγαλώνει έξω σύμφωνα με τη φύση του και στη συνέχεια τρώγεται όταν πεθαίνει. Ως εκ τούτου, μια τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς αντικοινωνική και πρέπει να εξαλειφθεί αυστηρά”.

Το καθεστώς τόνισε επίσης ότι “ο σκοπός της εκτροφής σκύλων είναι να συλλέγονται περισσότερες γούνες”, είπε η πηγή.

Τα αυξανόμενα επίπεδα ιδιοκτησίας σκύλων -μια πρακτική που περιγράφεται από τις Αρχές ως μεταφέρουσα “τη δυσωδία της αστικής τάξης”- φέρεται να αποτέλεσαν το κίνητρο για το νέο διάταγμα.

Σοκ για τους ιδιοκτήτες σκύλων

Ένας ιδιοκτήτης σκύλου, όπως περιγράφει η Daily NK, έβαλε τα κλάματα από την ανακοίνωση. “Τι να κάνω με τον σκύλο που αγαπώ τόσο πολύ; Δεν μπορώ απλά να το σκοτώσω και δεν μπορώ απλά να το εγκαταλείψω“, φέρεται να είπε.

Ο Greg Scarlatoiu, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα (HRNK), η οποία καταγράφει τις φρικαλεότητες του καθεστώτος Kim, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα “γελοίο” διάταγμα.

Είπε: “Το καθεστώς Kim ποινικοποιεί τη φυσιολογική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης ενός συγγενή σε ένα γειτονικό χωριό χωρίς ταξιδιωτική άδεια, της διέλευσης των συνόρων χωρίς την έγκριση του καθεστώτος ή της κατοχής ενός θρησκευτικού βιβλίου. Η συνεχιζόμενη καταστολή της ιδιοκτησίας σκύλων ως μη σοσιαλιστικής συμπεριφοράς – αυτή η προσπάθεια να σπάσει ο πολυετής δεσμός ανθρώπου-σκύλου με ιδεολογικό διάταγμα – είναι η επιτομή της γελοίας απαγόρευσης”.

Σύμφωνα με την πηγή στο Νότιο Πιονγκάν, η πρακτική της διατήρησης σκύλων ως κατοικίδιων ζώων ξεκίνησε σε μικρό βαθμό στη Βόρεια Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν συνήθως σκύλοι φύλακες.

Είπαν: “Πάντα υπήρχαν οικογένειες που είχαν γάτες για να πιάνουν ποντίκια, αλλά δεν υπήρχαν πολλές οικογένειες με σκύλους. Όμως ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταδιακά και πρόσφατα παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση στις ξένες ράτσες σκύλων, όπως τα Pomeranians και τα Shih Tzus, τα οποία παλαιότερα ήταν σπάνιο θέαμα στη Βόρεια Κορέα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα