Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

20:36 8/9/2022 - Πηγή: InStyle

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών άφησε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών. Τη χρονιά που γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, δηλαδή 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, την ίδια έμελλε να φύγει από τη ζωή. Ήταν βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας από το 1952.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μία λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν

στο Μπαλμόραλ και θα επιστρέψει στο Λονδίνο αύριο”.

The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon.

The King and The Queen Consort will remain at Balmoral this evening and will return to London tomorrow. pic.twitter.com/VfxpXro22W

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 8, 2022

Η αναγγελία θανάτου αναρτήθηκε στην πύλη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ όπου από νωρίς συγκεντρώνονταν πολίτες της Βρετανίας, όπως και έξω από το Μπαλμόραλ.

Ο θάνατός της σκορπά συγκίνηση και βυθίζει στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Κοινοπολιτεία, ενώ αναμένεται να αφήσει σε βαθιά ταραχή τη βασιλική οικογένεια, που διανύει περίοδο διχασμού. Αφιέρωσε τη ζωή της στον λαό της και ήταν ενεργή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μετά τον Απρίλιο του 2021 και τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου, η βασίλισσα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2021 άρχισε να εμφανίζεται υποβασταζόμενη σε μπαστούνι και έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει αρκετά κινητικά προβλήματα. Μάλιστα, τον ίδιο μήνα είχε ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία, έπειτα από ιατρική συμβουλή, ενώ πέρασε ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς τη Meghan Markle ταξιδεύει ο πρίγκιπας Harry στη Σκωτία

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, η βασίλισσα δεν παρέστη στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης λόγω έντονου πόνου στην πλάτη και επέλεξε να μην γιορτάσει τα Χριστούγεννα παραδοσιακά με τη βασιλική οικογένεια στο Sandringham, εν μέρει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στο διάστημα των γιορτών. Τον Φεβρουάριο το Παλάτι ανακοίνωσε πως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό: “Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα” αναφερόταν στην ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Κατά τους λαμπερούς τριήμερους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, η βασίλισσα έκανε μόλις τρεις εμφανίσεις. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν τον Ιούλιο, όταν παρέστη με την κόρη της, πριγκίπισσα Anne στα εγκαίνια του κτιρίου του Thames Hospice. Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, διόρισε επίσημα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη 15η που διόρισε η ίδια στα 70 χρόνια μοναρχίας της. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που εκτέλεσε το καθήκον της από το Κάστρο του Μπαλμόραλ και όχι από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι γιατορί ανησυχούσαν για την κατάσταση της υγείας της και την έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση. Αμέσως σήμανε συναγερμός στη βασιλική οικογένεια και τα μέλη της έσπευσαν στο προσκεφάλι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα