Πάβλος Χαμπίδης: Το ελληνικό βλέμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Pietro Griffo” της Ιταλίας

09:17 18/9/2023 - Πηγή: InStyle

Από τις 14 Ιουλίου έχει ξεκινήσει και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Pietro Griffo”, στο Αγκριτζέντο της Ιταλίας, η έκθεση υδατογραφιών του Πάβλου Χαμπίδη, με τίτλο “Ένα ελληνικό βλέμμα”.

Casa aurea

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχικά Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης, δραστηριοποιήθηκε αρχικά στα κόμικ και στην εικονογράφηση λογοτεχνικών έργων, και έχει πραγματοποιήσει πολλές, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, εκθέσεις.

Στον
Ναό του Διός

Με πληθωρική εμπειρία, είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στο Αγκριτζέντο και την Κοιλάδα των Ναών.

Οι υδατογραφίες της εκθέσεως είναι αποτέλεσμα της διαμονής του καλλιτέχνη στην Κοιλάδα των Ναών το 2015, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση του ταξειδιωτικού σημειωματαρίου “Spring in the Valley” από τον οίκο DeAgostini στο Μιλάνο. Εκτός των άλλων το έργο του καλλιτέχνη παρουσιάστηκε και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Ναός της Ομονοίας-ConcordiaΗ έκθεση είναι αφιερωμένη στην Κοιλάδα των Ναών και τον γήλοφό της: O Ναός των Διόσκουρων-Dioscuri

Είναι το «βλέμμα» ενός Έλληνα, ο οποίος ατενίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία ελληνικές δημιουργίες, δηλαδή τα αξιοθαύμαστα έργα της δικής μας γης, η οποία κάποτε υπήρξε ελληνική. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ένα βλέμμα πάνω από την καταπληκτική Κοιλάδα με τον ιερό γήλοφο, στραμμένη στο αστραφτερό γαλάζιο της θάλασσας.

Ο Ναός του Ηρακλέως-Hercole

Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα V του Μουσείου, αφιερωμένη στα Ιερά της ελληνικής περιόδου, από τον VI έως τον IV π.χ. αιώνα, σε τέλεια αρμονία με το περιεχόμενό του και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023.

Necropoli GiambertoniΣαρκοφάγος μικρού παιδιού

Keywords
Τυχαία Θέματα