Ο συμβολισμός πίσω από τις στιλιστικές επιλογές των γυναικών στη βουλή των αντιπροσώπων για την παραπομπή Trump

Μια ιστορική μέρα στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής ήταν αυτή που ο Donald Trump μετά από ψηφοφορία των αντιπροσώπων των κομμάτων της βουλής έγινε ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ (μετά τον Andrew Johnson το 1868 και τον Bill

Clinton το 1998) που παραπέμπεται σε δική. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν κατηγορίες εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πολλές από τις γυναίκες πολιτικούς, έδωσαν το παρών φορώντας κυρίως σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Η Nancy Pelosi (βουλευτής και ομιλήτρια της βουλής) ανέφερε πως αυτή είναι μια «θλιβερή» ημέρα για την χώρα και αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες επέλεξαν να φορέσουν χρώματα όπως το μαύρο.

Η βουλευτής, Alexandria Ocasio-Cortez το πήγε ένα βήμα παρακάτω φορώντας ένα πουκάμισο με pussy bow δέσιμο, σαν εκείνο που είχε φορέσει η Melania Trump (σε λευκή απόχρωση) το 2016 με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι συμβολίζει «ανυπακοή» σε όσα έλεγε ο Donald Trump στις συνομιλίες που είχαν διαρρεύσει το 2017 με την περίφημη ατάκα του…»grab them by the pussy».

Δείτε τη φωτογραφία:

Ocasio-Cortez Hosting Spanish-Only Town Hall For Bernie Sanders Campaign https://t.co/YDwuFSw54t #Uncategorized #AlexandriaOcasioCortez via @DailyCaller pic.twitter.com/uKswVgHkVK

— Chris (@Chris_1791) December 18, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα