Ο Ηλίας Μπόγδανος περιγράφει στο InStyle πώς βίωσε το lockdown, ενώ μιλάει για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του, τη μουσική και τη γυμναστική

08:57 25/6/2020 - Πηγή: InStyle

Είναι νέος, ταλαντούχος και γεμάτος όρεξη για δουλειά. Ο Ηλίας είναι ο φίλος που θα σου φτιάξει τη διάθεση και ο ροκ σταρ που θα σε κάνει να χορεύεις συνεχώς. Η συζήτηση μαζί του ήταν ευχάριστη και είμαι σίγουρη πως η διάθεσή του για δημιουργία θα κινητοποιήσει και εσάς να κάνετε όλα όσα αναβάλλετε.

 Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εσύ και το συγκρότημά σου, οι INCO, κυκλοφορήσατε το νέο σας τραγούδι από την Cobalt Music με τίτλο «Δεν είναι αρκετό» και ζητήσατε από τον κόσμο να σας στείλει βίντεο για να δημιουργήσετε το βιντεοκλίπ. Μίλησέ μας για αυτό.

Το τραγούδι μας ήταν έτοιμο και είχαμε σκοπό να το κυκλοφορήσουμε μαζί με το βιντεοκλίπ, όταν ξαφνικά ήρθε ο εγκλεισμός και έπρεπε να τα ακυρώσουμε όλα. Έτσι, μου ήρθε στο μυαλό να ζητήσω από τον κόσμο μέσω των social media να στείλει βίντεο για να φτιάξουμε ένα κολάζ. Ταυτόχρονα έκανα κάποια live μαζί με τον κόσμο στο Instagram, έπαιζα κιθάρα για να μάθουν το τραγούδι και ήταν σαν παιχνίδι. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Έστειλαν σχεδόν χίλια βίντεο, τα οποία προωθούσα εγώ στον σκηνοθέτη μας. Εκείνη την περίοδο ήμουν περίπου 14 ώρες με το κινητό στο χέρι. Το αποτέλεσμα βέβαια μας δικαίωσε, το βιντεοκλίπ βγήκε πολύ ωραίο και το feedback του κόσμου ήταν πολύ θετικό.

United Colors of Benetton πουκάμισο και παντελόνι, gr.benetton.com. Common Projects αθλητικά παπούτσια, Kαλογήρου. Γυαλιά ηλίου και κοσμήματα από προσωπική συλλογή.

Πώς βίωσες την περίοδο του εγκλεισμού; Προσπάθησες να παραμείνεις παραγωγικός ή απλώς ήθελες να ξεκουραστείς;

Ευτυχώς τις πρώτες ημέρες ασχολήθηκα με το βιντεοκλίπ και ήμουν αρκετά δημιουργικός, διαφορετικά θα είχα φρικάρει. Από εκεί που η καθημερινότητα μου ήταν γεμάτη δεν θα μπορούσα να μην ασχολούμαι με τίποτα. Προσπάθησα να είμαι παραγωγικός. Πέρασα το lockdown με τον κολλητό μου, ο καθένας είχε το πρόγραμμά του αλλά περνούσαμε και χρόνο μαζί. Έγραψα πολλά τραγούδια, έκανα διασκευές σε κάποια άλλα και έμαθα να χειρίζομαι κάποια προγράμματα καλύτερα για να είμαι πιο αυτόνομος στη μουσική. Επίσης, έκανα κάποια Instagram lives και δεν περνούσε ημέρα που να μην κάνω γυμναστική. Βέβαια, υπήρχαν ημέρες που έπεφτα ψυχολογικά, αλλά γενικά η διάθεσή μου ήταν καλή.

Φέτος συμμετείχες και στο Your Face Sounds Familiar. Ποια από τις μεταμορφώσεις που πραγματοποίησες σε δυσκόλεψε και ποια ευχαριστήθηκες περισσότερο;

Η εμφάνιση που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν το «Old town road» του Lil Nas. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα τόσο μεγάλο τηλεοπτικό πρόγραμμα, είχα άγχος και δεν ήξερα πώς θα βγει το αποτέλεσμα. Ένιωθα πολύ ψαρωμένος. Επίσης, είχα μαζί μου πολλά άτομα χορό. Η εμφάνιση που ευχαριστήθηκα πιο πολύ όμως ήταν αυτή των Red Hot Chili Peppers, αφού ήταν πιο κοντά στο στιλ μου και είχα την μπάντα μου, τους INCO, μαζί μου στη σκηνή.

Εσύ και οι INCO έχετε βρεθεί στην ίδια σκηνή με έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, τον Robbie Williams. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Είχαμε κάποιες επαφές με το Rockwave Festival, το οποίο έφερε τον Williams στην Ελλάδα. Έψαχναν τότε ένα συ – γκρότημα να ανοίξει το act του και επέλεξαν εμάς. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς καθώς βρισκόμασταν στην αρχή της πορείας μας. Θυμάμαι πως όταν μας το ανακοίνωσαν ούρλιαζα και χοροπηδούσα από τη χαρά μου μέσα στο σπίτι! Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Να φανταστείς ότι η αποστολή του Robbie Williams είχε μέχρι και τμήμα για μασάζ για τους μουσικούς! Είχα πολύ δημιουργικό άγχος και ήταν μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Όταν τελειώσαμε, απλώς κατεβήκαμε από τη σκηνή και απολαύσαμε τη συναυλία.

Zara μπλούζα, zara.com.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική; Ήταν κάτι που ήθελες από παιδί;

Το ονειρευόμουν από παιδί, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα καταφέρω να το κάνω επαγγελματικά. Ξεκίνησα να τραγουδάω στο σχολείο και ήμουν μέλος σε διάφορες μπάντες. Όταν τελείωσα τη σχολή Οικονομικών, η μουσική ήταν το κύριο χόμπι μου και ταυτόχρονα εργαζόμουν σε μια συμβουλευτική εταιρεία. Συνειδητοποίησα όμως ότι αυτή η καριέρα δεν μου ταιριάζει, φοίτησα σε μια σχολή fitness και εργαζόμουν ως γυμναστής. Παράλληλα, τα live με τους INCO αυξάνονταν και υπογράψαμε συμβόλαιο με την Cobalt Music.

 Εάν ο Ηλίας δεν ήταν μουσικός, θα ήταν…

Θα ασχολιόμουν περισσότερο με την άλλη ιδιότητά μου, του fitness coach.

Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια fitness tips τώρα που το καλοκαίρι έχει φτάσει;

Εάν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τη γυμναστική, θα του πρότεινα να πάει για περπάτημα ή τρέξιμο, έστω για είκοσι λεπτά. Θα δει αμέσως διαφορά στην ψυχολογία του. Εγώ κάθε φορά που νιώθω κακόκεφος, κάνω προπόνηση και η διάθεσή μου αλλάζει αμέσως. Αυτή την περίοδο που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε μειώσει τις μετακινήσεις μας είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε κάποια διατροφή. Ο καθένας όμως ανάλογα με τις ανάγκες του. Σίγουρα χρειάζεται να αφιερώνουμε τουλάχιστον σαράντα λεπτά την ημέρα στο περπάτημα ή το τρέξιμο. Ευτυχώς, στο YouTube και το Instagram μπορούμε να βρούμε άπειρα βίντεο με προγράμματα γυμναστικής για το σπίτι, ώστε να επιλέξουμε εκείνο που μας ταιριάζει. Πάντα ωστόσο θα πρέπει να συνδυάζουμε τη διατροφή με τη γυμναστική και σίγουρα να έχουμε καλή διάθεση.

G-Star Τ-shirt, Sport and Fashion Freedom. Τοmmy Jeans παντελόνι, Tommy Jeans Stores. Common Projects αθλητικά παπούτσια, Καλογήρου. Κοσμήματα από προσωπική συλλογή.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Έχεις σκεφτεί πώς θα περάσεις το καλοκαίρι;

Είχαμε προγραμματίσει διάφορες εμφανίσεις, οι οποίες αναγκαστικά ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης. Συζητάμε να κάνουμε κάποιο live στο Block στη Νέα Ερυθραία, όπου και εμφανιζόμασταν πριν από την καραντίνα, αλλά με λιγότερο κόσμο. Ταυτόχρονα οργανώνω ένα απογευματινό live σε κάποια ταράτσα της Αθήνας με συγκεκριμένους καλεσμένους, για το οποίο έχουμε ήδη ξεκινήσει πρόβες. Το καλοκαίρι θα μείνω στην Αθήνα καθώς δεν νιώθω ανάγκη να κάνω διακοπές. Θα με κάνει πιο χαρούμενο να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάποια live. Επίσης, με τους INCO και την Cobalt Music ετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε το τραγούδι «Δεν το έχω μακριά σου», ένα κομμάτι που σχετίζεται πολύ με την καραντίνα, αφού χώρισε πολλούς ανθρώπους. Το καλοκαίρι θα με βρει στο στούντιο για την προετοιμασία του νέου μας δίσκου.

Φωτογραφίες : Νίκος Μαλιάκος

Styling: Σοφιά Τσακίρη

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το coffee shop Blind Spot (Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι).

Keywords
instyle, lockdown, μπογδανος, μουσικη, ζωης, instyle, red hot chili peppers, robbie williams, coffee shop, ροκ, σταρ, music, media, live, instagram, benetton, face, εμφάνιση, town, road, nas, red, rockwave, festival, ελλαδα, zara, εταιρεία, fitness, coach, tips, καλοκαιρι, youtube, sport, fashion, freedom, jeans, tommy, block, νέα, αθηνα, coffee, shop, blind, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, νεος παπας, instagram, βιντεο, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, βημα, γυαλια ηλιου, διατροφη, δουλεια, καριερα, κιθαρα, προγραμμα, σταρ, τηλεοπτικο προγραμμα, τραγουδια, ψυχολογια, benetton, face, music, rockwave, sport, star, youtube, zara, αγχος, γυαλια, εμφάνιση, επρεπε, ερυθραια, εταιρεία, ετοιμο, ιδια, εικοσι, υπηρχαν, θετικο, καλογηρου, κινητο, κοσμηματα, μακρια, μασαζ, μυαλο, παντα, παιδι, παπουτσια, πιο πολυ, προγραμματα, ροκ, σιγουρα, σιγουρη, συζητηση, σοφια, σπιτι, σχεδια, σχολειο, τμημα, τρεξιμο, φορα, χερι, χαρα, ψυχολογικα, ωρες, blind, coach, coffee, coffee shop, block, δωσεις, εμφανισεις, fashion, festival, fitness, freedom, jeans, shop, κολαζ, κομματι, media, nas, παιχνιδι, red, red hot chili peppers, robbie williams, shirt, σκηνη, town, tips, tommy, ωραιο
Τυχαία Θέματα