Ο Tom Cruise έγινε 60 χρόνων – Αυτές είναι δέκα από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του

11:00 4/7/2022 - Πηγή: InStyle

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά ο Tom Cruise έγινε 60 χρόνων. Κι όμως, ο σταρ φαίνεται στα καλύτερά του, σαν να μην έχει περάσει μέρα πάνω του από τότε που πρωτοεμφανιζόταν στη Μεγάλη Οθόνη.

Ο Tom Cruise γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1962. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 με τις ταινίες “Ατελείωτη Αγάπη” και “Ταπς, η Σάλπιγγα της Ανταρσίας”.

Οι
δέκα από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως το 1983 όταν υποδύθηκε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία που χάραξε την κινηματογραφική του διαδρομή “Οι Πονηρές Δουλειές ενός Πρωτάρη”.

Getty Images

Απέκτησε παγκοσμία αναγνωρισιμότητα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην ταινία Top Gun το 1986. Υποδύθηκε τον πιλότο μαχητικών αεροσκαφών Pete “Maverick” Mitchell, ενώ πρωταγωνίστησε στο πλευρό των Kelly McGinnis, Val Kilmer και Tom Skerrit.

Getty Images

Επίσης, το 1986 ο Tom Cruise πρωταγωνίστησε στην ταινία του Martin Scorsese “Το χρώμα του χρήματος” με τον θρυλικό Paul Newman.

Το 1988, ο Tom Cruise υποδύθηκε άλλον έναν αξιομνημόνευτο ρόλο, αυτόν του μπάρμαν στο “Cocktail”.

Το 1988, όμως, πρωταγωνίστησε και στην ταινία “Άνθρωπος της Βροχής” (Rain Man) μαζί με τον καταπληκτικό Dustin Hoffman. Η ταινία είχε εμπορική επιτυχία ενώ κατέκτησε και τους κριτικούς. Κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, περιλαμβανομένου και αυτού της Καλύτερης Ταινίας.

United Artists/ Courtesy: Everett Collection.

Ένας από τους καλύτερους δραματικούς ρόλους του Cruise, ήταν αυτός του δικηγόρου στο Πολεμικό Ναυτικό, του υπολοχαγού Daniel Kaffee στην ταινία του Rob Reiner “A Few Good Men” το 1992. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν επίσης οι Demi Moore, Kevin Pollack, Kevin Bacon και φυσικά ο Jack Nicholson.

Mondadori via Getty Images

Ο πιο διάσημος ρόλος του είναι αυτός του Ίθαν Χαντ στην επιτυχημένη σειρά ταινιών Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible)

Getty Images

Στον “Jerry Maguire” ο Cruise υποδύεται τον αθλητικό ατζέντη. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν και οι Cuba Gooding Jr. και Rene Zellweger. Ο Cruise κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του το 1996.

Getty Images

To 2002, ήρθε η ταινία του Steven Spielberg “Minority Report” και ο Tom Cruise πρωταγωνίστησε μαζί με τον Colin Farrell στη sci-fi ταινία.

©20thCentFox/Courtesy Everett Collection

O Tom Cruise επέστρεψε στις μεγάλες οθόνες μας και στους αιθέρες επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του Maverick το 2022 στη συνέχεια του “Top Gun: Maverick” κατακτώντας και πάλι τις καρδιές μας και σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία

©Paramount/Courtesy Everett Collection

Keywords
Τυχαία Θέματα