Κεραμίδια: Η ‘κόλλα” που χρειάζεται η επιδερμίδα σας

κεραμίδια ή ceramides ή κερατινοκύτταρα, είναι απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα. Ωστόσο πριν γίνουν δημοφιλή στο ΤikTok, λίγοι γνώριζαν τι είναι ή τι κάνουν στο δέρμα.

Τα κεραμίδια υπάρχουν φυσικά στο δέρμα, αλλά πλέον τα βρίσκουμε σε διάφορα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, από καθαριστικά έως serum, κρέμες ματιών, ενυδατικές κλπ., και προσφέρουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Γνωρίστε τα και αξιοποιήστε τη δύναμή τους για το καλό της επιδερμίδας σας.

Τι είναι τα κεραμίδια;

Τα κεραμίδια

είναι μια οικογένεια λιπιδίων που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν περίπου το 50% της κεράτινης στιβάδας, η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για την προστασία του δέρματος από την απώλεια υγρασίας και τις εξωτερικές επιθέσεις. Ωστόσο υπάρχουν και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα μαλλιά, τα νύχια και άλλα όργανα.

Γιατί είναι σημαντικά τα κεραμίδια στο skincare

Τα κεραμίδια παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην υγεία του δέρματος. Όταν τα επίπεδα τους φθίνουν, μπορεί να προκύψουν προβλήματα όπως ξηρότητα, ερεθισμός, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Η φθορά τους μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η υπερέκθεση στον ήλιο, τα άκρα κλιματολογικά φαινόμενα αλλά και η υπερβολική χρήση απολεπιστικών.

Τα κεραμίδια είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και από το ευαίσθητο δέρμα. Αν λοιπόν ψάχνετε ένα καλλυντικό για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, αναζητήστε μία σύνθεση με κεραμίδια.

Τα οφέλη των κεραμιδίων στο δέρμαΕνυδατώνουν: Τα κεραμίδια βοηθούν στην συγκράτηση της υγρασίας στο δέρμα, εμποδίζοντας την εξάτμιση της. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας, του ερεθισμού και των ρυτίδων.Αποκαθιστούν την ελαστικότητα του δέρματος, καθιστώντας το λιγότερο επιρρεπές σε φλεγμονές, ραγάδες και λεπτές γραμμές.Βοηθούν στη δημιουργία ενός φυσικού φραγμού που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, βακτήρια και ρύπους.Συμβάλλουν στη βελτίωση του τόνου του δέρματος, κάνοντάς το πιο λαμπερό και νεανικό.Τα κεραμίδια στην καθημερινή σας φροντίδα

Μήπως έχετε ξηρό, ερεθισμένο δέρμα ή αίσθηση «τραβήγματος» παρά τη συχνή ενυδάτωση; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν συγκρατεί την υγρασία, άρα θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα ενυδατικό προϊόν με κεραμίδια. Ωστόσο και η ξαφνική υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενυδάτωσης ή στην υπερβολική απολέπιση.

Τα κεραμίδια είναι συμβατά με όλα τα συστατικά του skincare. Επομένως ταιριάζουν σε κάθε ρουτίνα περιποίησης που περιέχει δραστικά ενεργά συστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα