Η γκανγκστερική αισθητική του Mob Wife ξεσηκώνει το TikTok

20:17 26/1/2024 - Πηγή: InStyle

Πώς μπορεί ένας βετεράνος σκηνοθέτης που ακούει στο όνομα Francis Ford Coppola (Φράνσις Φορντ Κόπολα), να εμπλέκεται με fashion trends; Κι όμως. Ο 84χρονος θρύλος της 7ης τέχνης, μάλλον ξαφνιάστηκε όταν διαπίστωσε ότι η αισθητική πολλών ταινιών του, αναβιώνει ξανά.

«Ακούω ότι η αισθητική του ‘mob wife’ επανέρχεται», έγραψε στο Instagram πριν μερικά 24ωρα. Άραγε, τι είναι η νέα

αυτή τάση της μόδας που έκανε τον Κόπολα να ασχοληθεί μαζί του; Πότε και γιατί το TikTok έχει πάθει εμμονή μαζί της;

View this post on Instagram

A post shared by Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola)

Πρόκειται για το στιλ και την αύρα που αποπνέουν οι γκανγκστερικές εμβληματικές ταινίες, όπως «Ο Νονός-Godfather» (1972) ή «Υοuth Without Youth-Τα καλά παιδιά» (1990). Αλλά και σειρές που άφησαν εποχή, όπως «Οι Σοπράνος» (1999-2007). Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω, η μαφία και η ιστορία μιας οικογένειας με διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα.

View this post on Instagram

A post shared by Im Simply a Fan (@taliashire_officialfanpage)

Ο Δον Βίτο Κορλεόνε από τη μία, ο Τόνι Σοπράνο από την άλλη. Τα φώτα αυτή τη φορά ωστόσο, πέφτουν πάνω στις θηλυκές παρουσίες που πλαισίωναν τις εκάστοτε ιστορίες. Επικεντρώνεται, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, στις συζύγους και στις φιλενάδες των κακοποιών.

Ρίξε το… φταίξιμο στο TikTok

Το δημοφιλέστατο σημείο συνάντησης, trend setter μέσο που λατρεύει η Gen –Z, το TikTok είναι αυτό που επανάφερε το Mob Wife trend.

Όλα ξεκίνησαν κάπου στις 6 Ιανουαρίου, όταν μια 28χρονη Καναδή product developer, ονόματι Kayla Trivieri έλεγε σε ένα βίντεο: «Το clean κορίτσι είναι out- η εποχή των mob wives είναι in, εντάξει;». Έκτοτε το βίντεο έχει πάνω από ένα εκατομμύριο views, δημιουργώντας ένα εκατομμύριο άλλα βίντεο τόσο υπέρ όσο και κατά της τάσης, η οποία ενθαρρύνει τα animal prints, τα φανταχτερά κοσμήματα, τα μεγάλα γούνινα παλτό, τα extravagant χτενίσματα και άλλα παρόμοια.

@ktrivz

manifesting a 24 carat diamond tennis necklace to match my mob wife energy #greenscreen

original sound – kayla trivieri

Ό,τι δηλαδή επίτασσε η μόδα, τότε όπου βασίλευε ο περιβόητος Αλ Καπόνε. Μερίδα της νέας γενιάς, θέλει να «κλέψει» κάτι από το loud στιλ της Connie Corleone (Talia Shire), της ατίθασης Adriana La Cerva (Drea de Matteo), της ανήσυχης νοικοκυράς Carmela Soprano (Edie Falco), της εγκληματικής Karen Hill (Lorraine Bracco)…

Real life Mob Wives

Αν και ο αλγόριθμος του TikTok έχει νεκραναστήσει δεκάδες τάσεις από το παρελθόν, η Mob Wife ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Κι αυτό γιατί έχει τις ρίζες της στην πραγματική ζωή, στην κουλτούρα και την ώριμη, θρασύτατη στάση της, η οποία μοιάζει με αλλαγή.

Credit: Schiaparelli/Instagram

«Δεν έχει να κάνει με το να έχεις το πιο ακριβό ντύσιμο», διευκρινίζει η Trivieri. Αντίθετα, λέει, «είναι η ενέργεια, η αύρα. Έχει να κάνει με την τόλμη».

Credit: ladygaga/twitter

Ίσως δε πρόκειται για μία τάση της πασαρέλας, αλλά η αισθητική της Mob Wife υπάρχει αν θέλετε να την αντιγράψετε. Τα μεγάλα κοσμήματα και οι δυνατές σιλουέτες της Schiaparelli, το μαύρο δέρμα και το bodycon του Alaïa – και όπως πάντα, Ιταλοί σχεδιαστές όπως ο Versace, ο Gucci και ο Dolce & Gabbana.

Credit:Kris Jenner/Instagram

Εκτός από τους φανταστικούς χαρακτήρες, η Trivieri παίρνει επίσης σημειώσεις από γυναίκες της πραγματικής ζωής, όπως η Kris Jenner, η Martha Stewart και η Nicki Minaj, οι οποίες, όπως λέει, «δίνουν την ενέργεια» μιας συζύγου της μαφίας, παρόλο που δεν είναι σύζυγοι της μαφίας». («Μην τα παίρνετε όλα τόσο κυριολεκτικά», συμβουλεύει.)

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Διασημότητες όπως η Dua Lipa, η Hailey Bieber και η Kendall Jenner έχουν επίσης ενσαρκώσει το look τελευταία,, με μεγάλα γούνινα παλτό, δερμάτινες μπότες oven the knee και κόκκινο κραγιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα