Η Φωτογραφία της Ημέρας: Μία διαφορετική μπάλα ποδοσφαίρου

08:01 18/3/2024 - Πηγή: InStyle

«Ocean Drifter» του Βρετανού φωτογράφου Ryan Stalker.

Μια μπάλα ποδοσφαίρου του Βρετανού φωτογράφου Ryan Stalker είναι η νικήτρια του διαγωνισμού φωτογραφίας Coast & Marine των British Wildlife Photography Awards 2024. Η τελική επιλογή προέκυψε από περισσότερες από 14.000 υποβολές, με μεγάλη ποικιλία ειδών, εδαφών και συμπεριφοράς ζώων. O Ryan Stalker ειδικεύεται στις φωτογραφίες

άγριας φύσης και η λήψη έγινε στο Portland, Dorset, στην Αγγλία.

Ο φωτογράφος Ryan Stalker φωτογραφίζεται μπροστά στη φωτογραφία του.Credit: ryanstalker9/Instagram

Όπως λέει ο ίδιος ο ίδιος ο φωτογράφος: “Το Ocean Drifter είναι μια φωτογραφία μίας μπάλας ποδοσφαίρου που καλύπτεται από ένα είδος οστράκων -συγκεκριμένα τα Goose barnacles- κάτω από την ίσαλο γραμμή. Πάνω από το νερό είναι απλά μια μπάλα. Αλλά κάτω από την ίσαλο γραμμή υπάρχει μια αποικία πλασμάτων. Η μπάλα ξεβράστηκε στο Ντόρσετ, αφού έκανε ένα τεράστιο ταξίδι στον ωκεανό πέρα από τον Ατλαντικό και στη συνέχεια επέστρεψε στη θάλασσα για τη λήψη της φωτογραφίας. Το συγκεκριμένο είδος οστράκων δεν είναι εγγενές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα μπορούσαν να ξεβραστούν στις ακτές μας κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων στον Ατλαντικό”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ryan Stalker (@ryanstalker9)

Περίεργος για το ταξίδι της μπάλας, ο Stalker κατέγραψε ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ανθρώπινη αμέλεια ή τα απόβλητα μπορούν να φιλοξενήσουν δυνητικά χωροκατακτητικά είδη, τα οποία μπορεί να έχουν βαθιές επιπτώσεις στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

“Αν και η μπάλα δεν πρέπει να βρίσκεται στη θάλασσα, αναρωτιέμαι για το ταξίδι της… Από πού ξεκίνησε, όταν χάθηκε, αν βρέθηκε σε τροπικές περιοχές, πόσο καιρό της πήρε το ταξίδι αυτό στον ωκεανό μέχρι να φτάσει στο Dorset. Αν τη δούμε μάλιστα σαν “απόβλητο” αυτά τα πλάσματα που φέρνει μαζί της ίσως επιβιώσουν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσαν να γίνουν χωροκατακτητικά είδη. Ας σκεφτούμε λοιπόν πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι ρίχνουν απόβλητα στη θάλασσα, τόσο ο κίνδυνος για να φτάνουν στις ακτές πλάσματα που δεν είναι εγγενή του τόπου, θα αυξάνεται”

Δείτε και άλλες φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News Mundo (@bbcmundo)

Keywords
Τυχαία Θέματα