Η Polly Pocketcore τάση αντικαθιστά την Barbiecore και μια νέα κούκλα απασχολεί τον κόσμο της μόδας

09:02 7/7/2023 - Πηγή: InStyle

Θυμάστε εκείνη τη μικροσκοπική κούκλα από καουτσούκ με την υπέροχη γκαρνταρόμπα; Σαν παιδιά παίξαμε υπερβολικά πολύ μαζί της και τη γνωρίσαμε και στη μίνι εκδοχή της, αυτή που έχανες πολύ εύκολα στο σπίτι αφού ήταν σε μέγεθος τσέπης, αλλά και την μεγαλύτερη Polly αφού την ανέλαβε το brand Mattel και την έφερε στις διαστάσεις της Barbie.

Η νέα Polly ήταν εξίσου χαριτωμένη και στιλάτη με την προηγούμενή και πλέον είχε νέα

συγγενή, την Barbie! Μόνο που η νέα κούκλα ήταν πολύ πιο cute, πιο εύκολη στο να τη ντύσεις με τα άπειρα συνολάκια της και πολύ πιο κοντά στη Y2K γενιά. Η Polly Pocket είχε καπέλα, μπότες, ανοιξιάτικα παντελόνια, εκκεντρικές τσάντες και πολλά αξεσουάρ και η ντουλάπα της ήταν το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού. Κάπου εκεί θα ήταν που ερωτευτήκαμε τη μόδα…

Τι είναι η τάση Polly Pocketcore

Με λίγα λόγια είναι ένα νέο trend που αναβιώνει τη νοσταλγία για την αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων, την Polly Pocket. Με μικρές διαστάσεις και πλούσια γκαρνταρόμπα, η Polly Pocket ήταν πηγή έμπνευσης για πολλούς. Η τάση Polly Pocketcore λοιπόν, αντλεί έμπνευση από τη μικροσκοπική αισθητική της κούκλας, προσδίδοντας μια δόση παιχνιδιάρικου στιλ και νοσταλγίας στη μόδα του σήμερα. Με αγαπημένη της αισθητική την Y2K και πιο πολυφορεμένο ρούχο τις περίεργες παντελόνες αλλά και τα πλαστικά girly παπούτσια, η Polly Pocket κατέκτησε τις καρδιές και τις ντουλάπες μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J (@jennierubyjane)

Πώς ξεκίνησε το trend

Όλα ξεκίνησαν με το λανσάρισμα της πιο μικροσκοπικής τσάντας που είχαμε ποτέ δει –τη Jacquemus Le Chiquito του 2019! Κάθε influencer, κάθε κοινή θνητή, κάθε γυναίκα σε πασαρέλα και street style κρατούσε τη συγκεκριμένη micro-bag, η οποία θα μπορούσε πιθανότατα να χωρέσει περίπου δύο κούκλες Polly. Σήμερα, ακόμα και οι πιο διάσημοι οίκοι μόδας όπως η Prada και η Gucci έχουν υιοθετήσει γλυκά χρώματα και μια πιο puffy μορφή στις τσάντες που τις κάνει να φαίνονται σαν στοιχεία του Pollyverse (το σύμπαν της Polly Pocket δηλαδή!).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forbitches© (@forbitchescompany)

Η Loewe από την άλλη έκανε μια στροφή στην αισθητική της και φέτος είδαμε τα γεωμετρικά φορέματα με τη φούστα peplum, το διάσημο πράσινο και ροζ τοπ που συνοδευόταν επίσης από φούστα, τα πλαστικά καρτούν παπούτσια και τα παιχνιδιάρικα γυαλιά ηλίου σε σχήμα λουλουδιού να πρωταγωνιστούν στις πασαρέλες της. Μήπως λοιπόν και το συγκεκριμένο brand υιοθετεί το Polly Pocketcore trend;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOEWE (@loewe)

Πώς να φορέσετε το Polly Pocketcore trend

Για να βάλετε την τάση στην γκαρνταρόμπα σας, είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με χρώματα και παιχνιδιάρικα στιλ. Αντί να επιλέγετε τα συνηθισμένα μαύρα, μπλε και γήινα, δοκιμάστε αποχρώσεις σε παστέλ ροζ, έντονο ροζ, λεμονί, μπλε του ουρανού και φωτεινό θαλασσί. Αντί να επικεντρώνεστε σε ένα μόνο χρώμα όπως το Barbiecore και να δημιουργείτε μονοχρωματικά σύνολα, κάντε έντονο mix and match. Πάντα φυσικά, διατηρώντας αυτή τη χαριτωμένη σιλουέτα της κούκλας.

Jelly Sandals: Τα «άσχημα» παπούτσια των παιδικών μας χρόνων επιστρέφουν

Τα αξεσουάρ είναι το κερασάκι στην τούρτα! Η Polly είχε γυαλιά ηλίου, καπέλα, τσάντες και παπούτσια που γεμίζαν την ντουλάπα της και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε το παράδειγμά της και να επενδύσετε στα αξεσουάρ. Τα jelly shoes, τα αγαπημένα πολύχρωμα παπούτσια της παιδικής μας ηλικίας αποπνέουν την ενέργεια της Polly, ενώ και οι πλατφόρμες, αλλά και τα mules πέδιλα από PVC είναι τέλεια για την περίσταση.

Κι όσο για τα κοσμήματα και τα… μπιχλιμπίδια όσο πιο πολλά είναι, όσο πιο χρωματιστά και όσο πιο Y2K, τόσο το καλύτερο! Η Polly Pocket ήταν διασκεδαστική μαξιμαλίστρια και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τη λατρέψαμε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANAA SABER (@anaasaber)

Ο λόγος που το φίλτρο Barbie έχει γίνει το απόλυτο viral των social media -Τώρα μιλάμε για πραγματικό Barbiecore

Keywords
Τυχαία Θέματα