Η Audrey Hepburn έδωσε όνομα στο στυλ και ταλέντο στο σινεμά

12:41 4/5/2021 - Πηγή: InStyle

Η ομορφιά και το στυλ της είναι τόσο διαχρονικά που έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες στα περιοδικά μόδας, ενώ η κομψότητα είναι συνώνυμη με το όνομά της. Και να φανταστεί κανείς ότι, παρότι της άρεσε η μόδα, δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα το θέμα και προτιμούσε ένα απλό και άνετο ντύσιμο. Μια ημέρα σαν τη σημερινή, το 1929 στις Βρυξέλλες, ήρθε στο κόσμο η Audrey Kathleen Ruston. Η Audrey Hepburn

όπως την γνώρισε όλος ο πλανήτης.

Mάγεψε το Hollywood, υπήρξε η star του μεταπολεμικού κινηματογράφου και είναι από τις λιγοστές ηθοποιούς, που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα μεγάλα αμερικανικά καλλιτεχνικά βραβεία: Oscar, Tony, Emmy και Grammy. Ήταν το μοναδικό παιδί του τσεχοσλοβακικής καταγωγής τραπεζίτη Joseph Victor Anthony Ruston και της ολλανδής αριστοκράτισσας Ella van Heemstra.

Photo by /Getty Images

Με το τέλος των σπουδών της στην Αγγλία και την Ολλανδία και το χωρισμό των γονιών της, στη ζωή της μπήκε το μπαλέτο. Οι γονείς της ήταν υποστηρικτές των Ναζί. Η ίδια ωστόσο κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής χόρευε μυστικά σε συγκεντρώσεις για να μαζέψει χρήματα για την ολλανδική αντίσταση και έχει δηλώσει πως τα παιδικά της χρόνια είχαν πολλές ομοιότητες με τα βιώματα της Άννα Φρανκ.

Star του Hollywood

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 άρχισε να παίζει σε θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο και το 1951 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο με την ταινία «Laughter in Paradise».

Η καριέρα της απογειώνεται το 1953 με τη μετάβασή της στο Hollywood και τη ρομαντική κωμωδία «Roman Holiday» σε σκηνοθεσία William Wyler και συμπρωταγωνιστή τον καρδιοκατακτητή της εποχής Gregory Peck. Οι παραγωγοί ήθελαν αρχικά για το ρόλο της πριγκίπισσας που ερωτεύεται έναν δημοσιογράφο στη Ρώμη, την Elizabeth Taylor αλλά η Audrey κέρδισε με το ταλέντο της τον σκηνοθέτη.

Photo by John Springer Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Η ταινία αυτή την έκανε παγκοσμίως γνωστή και της απέφερε το μοναδικό Oscar της καριέρας της. Ακολούθησαν κινηματογραφικές παραγωγές που τόνισαν τη φινέτσα της και την τοποθέτησαν στο βάθρο των style icons, όπως  μεταξύ άλλων «Sabrina», «War and Peace», «Funny Face», «The Unforgiven», «Breakfast at Tiffany’s» και «My Fair Lady».

Photo by Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά, το ένα με τον αμερικανό ηθοποιό Mel Ferrer και το άλλο με τον ιταλό ψυχίατρο Andrea Dotti. Το 1959 στα γυρίσματα της ταινίας «The Unforgiven» και ενώ ήταν έγκυος, έσπασε την πλάτη της όταν πέφτοντας από άλογο χτύπησε σε πέτρα με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό της.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της συζούσε με τον κατά επτά χρόνια μικρότερό της ολλανδό ηθοποιό Robert Wolders και αφιέρωσε αρκετό χρόνο στους σκοπούς της UNICEF, ως πρέσβειρα καλής θελήσεως. Πέθανε στις 20 Ιανουαρίου του 1993 στο χωριό Tolochenaz της Ελβετίας, όπου και τάφηκε. Έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Photo by Derek Hudson/Getty Images

Το little black dress από την ταινία «Breakfast at Tiffany’s», σχεδιασμένο από τον Givenchy πωλήθηκε σε πλειστηριασμό του Οίκου Christie’s το 2006 για $655.000 – περίπου επτά φορές πάνω από την αρχική του τιμή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχει ποτέ δοθεί για φόρεμα από ταινία. Τα έσοδα πήγαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά μη προνομιούχα παιδιά στην Ινδία.

Photo by Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images

H Audrey Hepburn δεν θεωρούσε τον εαυτό της ιδιαίτερα ελκυστικό. «Μπορείς ακόμη και να πεις πως μισούσα τον εαυτό μου για κάποιες περιόδους. Ήμουν πολύ χοντρή ή ίσως πολύ ψηλή ή απλά πολύ άσχημη», είχε δηλώσει. Ευτυχώς η ιστορία την διέψευσε πανηγυρικά!

Photo by Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images

Keywords
Τυχαία Θέματα