Γραμματόσημο αφιερωμένο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην επέτειο του θανάτου του

23:54 10/4/2024 - Πηγή: InStyle

Η Ιταλία τιμά τον αείμνηστο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που εξελέγη τρεις φορές στον πρωθυπουργικό θώκο και ήταν μεγιστάνας των ΜΜΕ, με ένα γραμματόσημο, με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον θάνατό του.

Ο θρυλικός Καβαλιέρε πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 86 χρόνων ενώ αποτελεί μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που κυριάρχησε στη δημόσια ζωή της Ιταλίας για δεκαετίες.

Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε την Τρίτη, αφού η κυβέρνηση ενέκρινε την έκδοση γραμματοσήμου προς τιμήν του Μπερλουσκόνι. Η πρωτοβουλία

ακολούθησε πρόταση της Forza Italia, του κεντροδεξιού κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Σίλβιο, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 1994, όταν και εισέβαλε στην πολιτική σκηνή.

Το γραμματόσημο “αφιερωμένο στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο θα εκδοθεί ένα χρόνο μετά το θάνατό του, είναι η σωστή αναγνώριση ενός μεγάλου Ιταλού που υπηρέτησε και τίμησε τη Δημοκρατία σε όλους τους ρόλους που κατείχε: επιχειρηματίας, αθλητής, πολιτικός ηγέτης και πολιτικός άνδρας”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους η γερουσιαστής και αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Licia Ronzulli και ο βουλευτής Paolo Emilio Russo, αμφότεροι μέλη της Forza Italia.

Da Matteotti a Berlusconi: a chi saranno dedicati i francobolli nel 2024: AGI – A un anno dalla scomparsa sarà emesso un francobollo dedicato a Silvio Berlusconi. La notizia è stata data oggi al termine del Consiglio dei ministri che ha approvato il… https://t.co/i5pVNp8pEI pic.twitter.com/QeaFrZxObl

— Fisco24 (@fisco24_info) April 9, 2024

“Ευχαριστούμε την πρωθυπουργό Meloni και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο για την αποδοχή της πρότασης του υπουργού επιχειρήσεων, Adolfo Urso, και της εντεταλμένης υφυπουργού Fausta Bergamotto“, δήλωσαν τα δύο μέλη της FI.

Ο Μπερλουσκόνι είναι μία από τις περισσότερες από δώδεκα προσωπικότητες που θα τιμηθούν με γραμματόσημα στην Ιταλία φέτος, όπως ο πρωτοπόρος του ραδιοφώνου Γουλιέλμο Μαρκόνι για την 150ή επέτειο από τη γέννησή του, ο Θωμάς Ακινάτης για την 750ή επέτειο από τον θάνατό του και ο συνθέτης όπερας Τζάκομο Πουτσίνι για την εκατονταετηρίδα από τον θάνατό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα