Φόρεσε όντως η Kim Kardashian το φόρεμα της Marilyn Monroe στο Met Gala;

15:58 3/5/2022 - Πηγή: InStyle

Κυκλοφορούσαν εδώ και κάποιες ημέρες, φήμες ότι η Kim Kardashian θα εμφανιστεί στο Met Gala με το περίφημο φόρεμα που είχε εμφανιστεί η Marilyn Monroe στις 19 Μαΐου του 1962. Η θρυλική ηθοποιός είχε τραγουδήσει το αξεπέραστο Happy Birthday mr. President για τα 45α γενέθλια του τότε Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών,

John F.Kennedy, πυροδοτώντας έτσι ένα από τα πιο γνωστά ερωτικά σκάνδαλα της ιστορίας.

Η Marilyn, κατά την άφιξή της στους κήπους της Madison Square έριξε, όλο χάρη, το γούνινο παλτό της, αφήνοντας έτσι να φανεί η αισθησιακή και άκρως αποκαλυπτική δημιουργία των 6,000 κρυστάλλων, κεντημένα πάνω σε ένα μπεζ διαφανές ύφασμα. Αυτή η κίνησή της ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις φήμες περί της κρυφής σχέσης της με τον Kennedy.

Δημιουργία του γάλλου σχεδιαστή Jean-Louis Berthault, αλλά σκίτσο του νεαρού τότε Bob Mackie, η Monroe λέγεται ότι είχε πληρώσει το 1962 γύρω στα 1,440 δολάρια, ποσό που σήμερα αντιστοιχεί σε 13,000 δολάρια.

@dietprada

Το 1999, το φουστάνι πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στην τιμή-ρεκόρ του 1,26 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το 2016 επαναπουλήθηκε, αυτή τη φορά από τον Julien’s Auctions, στο αστρονομικό ποσό των 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήδη, από την πρώτη φορά, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού προσωπικού φορέματος που δημοπρατήθηκε ποτέ, ρεκόρ που έσπασε ξανά με την δεύτερη αγορά του.

View this post on Instagram

A post shared by Ripley’s Believe It or Not! (@ripleysbelieveitornot)

Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι η εταιρία Ripley’s Believe It or Not με έδρα το Ορλάντο, η οποία από ό,τι φαίνεται, δάνεισε στην Kim Kardashian το φόρεμα, όπως και η ίδια αναφέρει στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Λέει χαρακτηριστικά:

Θα νιώθω πάντα μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δόθηκε να φορέσω ένα τόσο χαρακτηριστικό κομμάτι της ιστορίας της μόδας και να είμαι μάλιστα είναι η πρώτη που το φοράει, μετά την Marilyn.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Παρά την – ομολογουμένως – εντυπωσιακότατη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί του Met Gala, ala Marilyn Monroe, ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν πώς συνέβη κάτι τέτοιο. Πώς είναι δυνατόν δηλαδή να δοθεί αυτό το ένδυμα που αποτελεί μουσειακό έκθεμα και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της μόδας των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια celebrity – ακόμα κι αν αυτό ακούει στο όνομα της Kim Kardashian – για να εμφανιστεί σε event;

Τα social media έχουν πάρει από εχθές φωτιά, με την εταιρία ν΄αναφέρει στο site της ότι βασική προτεραιότητα ήταν η διαφύλαξη της κατάστασης του φορέματος, γι’αυτό δεν υπήρξε καμία προσαρμογή πάνω στην Kim. Γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια, όταν σε συνέντευξή της, είπε ότι έπρεπε να χάσει 8 κιλά σε μόλις τρεις εβδομάδες, για να χωρέσει στο ρούχο.

Στην συνέχεια και λόγω της μεγάλης διάστασης που πήρε το θέμα, με τους fashion “ακτιβιστές” του @dietprada λογαριασμού, ν’ αναρωτιούνται στο τελευταίο τους ποστ, πώς βγήκε αυτό το κομμάτι από την προθήκη του, αποκαλύφθηκε ότι τελικά η Kim φόρεσε το αυθεντικό φουστάνι, μόνο για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Στην συνέχεια και πριν καν ανέβει τις σκάλες, το άλλαξε για να φορέσει μια πανομοιότυπη ρέπλικά του, ιδιοκτησία επίσης του Ripley’s.

View this post on Instagram

A post shared by Diet Prada (@diet_prada)

Επίσης αναφέρεται ότι όλη η διαδικασία του ντυσίματος και…ξεντυσίματος, το οποίο έγινε σε ένα μικρό χώρο δίπλα στα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου είχε στρατιωτική πειθαρχία και χειρουργική ακρίβεια για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ατυχία. Σε όλη την διάρκεια της επιχείρησης αυτής ήταν δίπλα στην Kim ειδικός συντηρητής του Ripley’s που πρόσεχε την κάθε της κίνηση.

@defunctfashion

Εμείς, δεν μένει, παρά να σχολιάσουμε ότι η Kim κατάφερε για μια ακόμη φορά να μονοπωλήσει τα social…

Keywords
Τυχαία Θέματα