Έλλη Λαμπέτη: Καθηλωτική στον ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά στο “Λεωφορείο ο Πόθος” το 1965

18:12 7/9/2022 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της Έλλης Λαμπέτη από τη θεατρική παράσταση “Λεωφορείο ο Πόθος”, στην οποία η αξέχαστη ηθοποιός καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία της ως Μπλανς Ντιμπουά.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Στις 9 Φεβρουαρίου του 1965

η Έλλη Λαμπέτη ανεβάζει στην σκηνή του θεάτρου “Διονύσια”(σημερινό “Δημήτρης Χορν”) το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς “Λεωφορείο ο Πόθος” ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά (φωτογραφία). Ένα λεωφορείο στο οποίο θα “ταξιδέψουν” ερμηνευτικά μυθικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής και ένας ρόλος ζωής για κάθε γυναίκα ηθοποιό αποτελώντας την ηρωίδα-σύμβολο του παγκόσμιου δραματολογίου.

Η Έλλη σε μια μαγική στιγμή της καριέρας της ενσαρκώνει καθηλωτικά την ξεπεσμένη αλλά εύθραυστη και ευαίσθητη αριστοκράτισσα του Νότου που επισκέπτεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Νότια Καρολίνα την μικρότερη αδερφή της Στέλλα την οποία υποδύεται η σημαντική Νίκη Τριανταφυλλίδη. Η κόντρα με τον σύζυγο της αδερφής της Στάνλεϊ τον οποίο ερμηνεύει ο Κώστας Καρράς, οδηγεί σε ένα παράφορο και κρυφό πάθος όπου μέσα από μυστικά του παρελθόντος που βγαίνουν στην επιφάνεια, το πάθος αυτό κορυφώνεται τραγικά με τον βιασμό της από τον συγκεκριμένο άντρα και την κατάληξη της στην συνέχεια σε ψυχιατρείο. Ντυμένη με φορέματα από την μπουτίκ Elafina, παπούτσια από τον γνωστό οίκο υποδημάτων Σεβαστάκης και έντονο μακιγιάζ, αποτυπώνει εκπληκτικά την τραγική ηρωίδα με το κοινό και τους υπόλοιπους συντελεστές να μένουν κάθε βράδυ άφωνοι από την θεατρική έκρηξη που προκαλεί η ερμηνεία της.

Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων η κορυφαία ηθοποιός κυριολεκτικά εξαντλημένη αποχωρεί για διακοπές στην Αμερική μαζί με τον σύζυγό της Αμερικανό δημ/φο Φρέντερικ Ουέϊκμαν όπου εκεί σύντομα θα βαρεθεί εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει καθώς το πάθος της για την σκηνή υπερνικούσε τα πάντα. Μια αιθέρια και σαγηνευτική παρουσία με μια ζωή βγαλμένη από αρχαιοελληνική τραγωδία που κατάφερε να σαρώσει τα πάντα με το πέρασμα της και να χαρακτηριστεί επάξια μέσα από το ανεπανάληπτο ταλέντο και το μνημειώδες έργο της ως μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό θέατρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Έλλη Λαμπέτη: To ανέμελο καλοκαίρι της με τον Μάριο Πλωρίτη στο Πόρτο Γερμενό το 1947

Keywords
Τυχαία Θέματα