Έκθεση παρουσιάζει τα επιτεύγματα των Αυστραλών στο Χόλιγουντ

10:45 3/2/2022 - Πηγή: InStyle

Οι Αυστραλοί είναι… δύναμη στο Χόλιγουντ και η έκθεση «Australians & Hollywood» που φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου και Ήχου (NFSA), στην Καμπέρα της Αυστραλίας, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και τιμά το έργο σκηνοθετών και ηθοποιών που αισθάνθηκαν την ανάγκη να μετακομίσουν στις ΗΠΑ για να καταφέρουν να έχουν επιτυχία, αλλά και όσων κατόρθωσαν να γίνουν διάσημοι μένοντας στη χώρα.

Το βραδινό φόρεμα της Nicole Kidman

στο μιούζικαλ Moulin Rouge, το νυφικό που φόρεσε η Toni Collette στην ταινία Muriel’s Wedding, πορτρέτα των Cate Blanchett και Naomi Watts και αποσπάσματα σκηνών από τις ταινίες Mad Max με τον Mel Gibson είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα.

Mulin Rouge

«Πριν από δύο γενιές για να επιτύχεις έπρεπε να μετακομίσεις στο Λος Άντζελες και να γίνεις μέρος του Χόλιγουντ, αλλά μέσω του ταλέντου και των επιτευγμάτων των Αυστραλών σκηνοθετών και καλλιτεχνών με την πάροδο των χρόνων και τις αλλαγές στην τεχνολογία και τη βιομηχανία, το Χόλιγουντ ήρθε στην Αυστραλία. Η έκθεση είναι συνδυασμός αντικειμένων που έχουν παρουσιαστεί ξανά, αλλά όλοι θέλουν να δουν και πάλι, καθώς είναι εμβληματικά» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του NFSA, Patrick McIntyre. 
 
Δύο τέτοια εκθέματα είναι το καπέλο και το μαχαίρι του Paul Hogan πρωταγωνιστή της πιο εμπορικής αυστραλιανής ταινίας, της κωμωδίας Crocodile Dundee. Tο μιούζικαλ Moulin Rouge είναι επίσης αξιοσημείωτο όχι μόνο επειδή δημιουργήθηκε από τους Αυστραλούς Baz Luhrmann και Catherine Martin, αλλά και επειδή γυρίστηκε στο Σίδνεϊ. Απέδειξε ότι κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού μπορούν να γυριστούν στην Αυστραλία και να γίνουν εμπορικές επιτυχίες. Η εμφάνιση αυστραλιανών ταινιών στην παγκόσμια σκηνή θεωρείται γενικά ότι ξεκίνησε το 1979 με το Mad Max, ταινία που έλαβε πολλές διακρίσεις και τιμάται στην έκθεση με φωτογραφίες και στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν τις προκλήσεις των γυρισμάτων σε εξωτερικούς χώρους χωρίς τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Mad Max

Η επιμελήτρια της έκθεσης Tara Marynowsky είπε ότι, «το Mad Max είναι ένα παράδειγμα για το πώς οι αυστραλιανές ταινίες συχνά περιλαμβάνουν το τοπίο, σχεδόν ως άλλον χαρακτήρα. Στο Mad Max, είναι η έρημος, αλλά σε άλλες ταινίες, είναι το αστικό τοπίο που δίνει τον τόνο».
 
Περισσότερα για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.nfsa.gov.au/australians-hollywood-exhibition-nfsa
 

Keywords
Τυχαία Θέματα