Ειρήνη Σιώτη: Η σχεδιάστρια των Esiot μιλάει για τη χώρα που της χάρισε μια μοναδική εμπειρία ζωής

23:29 24/1/2020 - Πηγή: InStyle
1/9 Το χαμόγελο των παιδιών! 2/9 Η αλληλεγγύη είναι τοσημαντικότερο δώρο του κόσμου 3/9 Τι να φορέσετε: Γαλότσα Hunter,hunterboots.com. 4/9 Beauty ρουτίνα: SkinCeuticalsSheerMineral UVDefenseSPF 50. 5/9 Είμαι ανάδοχος απότον Ιούνιο του 2016. Με€0,82 την ημέρα βοηθάωτην κοινότητα ενός παιδιούνα αναπτυχθεί, προσφέρονταςκαλύτερες συνθήκεςδιαβίωσης”. 6/9 Η Ζιμπάμπουεείναι μια περίκλειστη χώρα της Νοτίου Αφρικής 7/9 The Village Inn 8/9 Τι να φορέσετε: ΠαντελόνιSun.Set.Go!,sunsetgo.com.
9/9 Η δύναμη στα μάτια τωνντόπιων

Η σχεδιάστρια των Esiot μιλάει για τη χώρα που της χάρισε μια μοναδική εμπειρία ζωής

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Η Ζιμπάμπουε είναι μια περίκλειστη χώρα της Νοτίου Αφρικής. Σύμφωνα με τον δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης για το 2018, είναι η χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό στον κόσμο. Γι’ αυτό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βασικά είδη, ενώ οι κάτοικοι βιώνουν συχνά εσωτερικές αναταραχές, τόσο στον πολιτικό τομέα όσο στον κοινωνικό και οικονομικό βίο (κοινωνικές ανισότητες, έμφυλη βία και στέρηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση). Το ταξίδι μου αυτό είχε χαρακτήρα αλληλεγγύης καθώς συμμετέχω στο πρόγραμμα αναδοχής της ΑctionΑid.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Για να φτάσουμε στη Νιάνγκα από την Αθήνα πήραμε τρία αεροπλάνα και ένα λεωφορείο. Το πρώτο βράδυ μείναμε στη Χαράρε – απαγορεύεται οδικώς η μετακίνηση στη Ζιμπάμπουε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί πήραμε το λεωφορείο για την κοινότητα της Νιάνγκα, όπου θα διανυκτερεύαμε τις επόμενες μέρες στο The Village Inn. Το ξενοδοχείο είχε τρεις ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα και μπάνιο κάναμε με κανάτα, άλλοτε με χλιαρό κι άλλοτε με κρύο νερό. Αυτό όμως δεν με απασχολούσε, γιατί έπαιρνα τόσες εικόνες από το πρόγραμμα εκεί που μου φαινόταν δευτερεύον, αν όχι αδιάφορο.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Κάθε πρωί στις 05.30 μπαίναμε στο λεωφορείο (1) για το σχολείο της κοινότητας. Εκεί συμμετείχαμε στην κατασκευή ενός φράγματος νερού και βοηθούσαμε στην κατασκευή τουαλετών για το σχολείο. Δουλέψαμε με τους ντόπιους και δείξαμε έμπρακτα πως η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο δώρο του κόσμου. Ύστερα από μία βδομάδα σε μια χώρα που δεν είχε τίποτα αλλά είχε τα πάντα, κρατάω το χαμόγελο αυτών των παιδιών (5) και τη δύναμη στα μάτια των ντόπιων. Περισσότερες πληροφορίες για την αναδοχή θα βρείτε στο www.actionaid.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα