Δέκα ελληνικά φαγητά που φαίνονται πολύ περίεργα στους ξένους

06:42 3/9/2020 - Πηγή: InStyle

Μας το έχει πει και ο Άντριου Ζίμερν, παρουσιαστής της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods, στη χώρα μας τρώμε μερικά πολύ παράξενα φαγητά.

Εντάξει, για εμάς μια χαρά είναι, γιατί έχουμε μεγαλώσει απολαμβάνοντας όλα αυτά τα εδέσματα, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν από ιδιαίτερα μέχρι πολύ παράξενα! Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε δέκα πασίγνωστα ελληνικά φαγητά που οι ξένοι βρίσκουν ασυνήθιστα.

Αρνί στη σούβλα

Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που το Πάσχα, αλλά και σε γάμους και γενικά

χαρούμενες εκδηλώσεις, να μην ψήνει ένα αρνί στη σούβλα. Και μπορεί για τους Έλληνες να αποτελεί αγαπημένο πιάτο, για τον υπόλοιπο κόσμο ωστόσο, η θέα ενός ολόκληρου ζώου που γυρνάει πάνω σε μια σούβλα είναι αποκρουστική. Το έχει πει και η Νία Βαρντάλος στο φινάλε της πρώτης ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά», εξηγώντας ότι μπορεί οι ελληνική οικογένεια της να έχει παραξενιές, όπως το να σουβλίζει στην αυλή, αλλά τουλάχιστον στέκονται πάντα στο πλευρό της.

Κοκορέτσι

Η Ε.Ε., με αφορμή τη νόσο των τρελών αγελάδων, είχε εκδώσει οδηγία προς απαγόρευση κατανάλωσης ορισμένων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών (όπως η σπλήνα, τα μυαλά και τα κεφαλάκια), με αποτέλεσμα να θεωρείται απαγορευμένο και το κοκορέτσι! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι μοιάζει κάπως περίεργο το ότι εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να τιμάμε αυτόν τον μερακλίδικο μεζέ.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα