Δάφνη Καραβοκύρη: Μιλά για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία και συγκλονίζει

22:39 28/2/2024 - Πηγή: InStyle

Η Δάφνη Καραβοκύρη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα”. Η δημοσιογράφος μίλησε μεταξύ άλλων για τη μάχη που έδωσε στο παρελθόν με τη νευρική ανορεξία, αλλά και τη μητέρα της που πάσχει από διπολική διαταραχή.

“Ο λόγος που μίλησα για τη νευρική ανορεξία που πέρασα, ήταν για να μου φύγει λίγο ο φόβος. Ο φόβος ότι εγώ έχω στιγματιστεί από αυτό. Θεώρησα ότι αν το μοιραστώ, θα ανοίξουν κι άλλα στόματα, θα ανοίξουν κι άλλες ψυχές και δε θα αισθάνομαι κι εγώ τόσο μόνη μου. Το πρόβλημα με τη νευρική ανορεξία το συνειδητοποίησε ο μπαμπάς μου για

μένα. Ήταν πολύ προσεκτικός στην προσέγγισή του γιατί δεν ήθελε να με τρομάξει. Εάν με τρόμαζε, μπορεί να είχε το αντίθετο αποτέλεσμα”, είπε η Δάφνη Καραβοκύρη και συνέχισε:

“Μπήκα στο νοσοκομείο, αλλά νομίζω ότι με βοήθησε πάρα πολύ η ηρεμία με την οποία το διαχειρίστηκε. Η αιτία ήταν ότι στη μαμά μου έτυχαν άσχημα χαρτιά στην τράπουλα της ζωής. Υπήρχε μια αρκετά άσχημη ατμόσφαιρα στο σπίτι, οπότε ήθελα με τον τρόπο αυτό να τους πω στο σπίτι ότι, “γειά σας, είμαι κι εγώ εδώ και δε περνάω πολύ ωραία, πονάω”, αυτό το κατάλαβα αργότερα μέσω της ψυχοθεραπείας.

Υπήρχαν μέρες που δεν έτρωγα τίποτα, όπως πάρα πολύς κόσμος. Αυτή η μορφή αυτοτιμωρίας, έχει μια ηδονή μέσα της. Όταν λέω τιμωρία, εννοώ ότι οι γονείς σου μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στο σπίτι αλλά είσαι τόσο μικρός που δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με εσένα… Νομίζεις ότι φταις εσύ».

Για τη σχέση της με τη μητέρα της, που πάσχει από διπολική διαταραχή, η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε: ” Η σχέση με τη μητέρα μου σήμερα είναι καλή. Έχουμε έρθει πάλι κοντά. Δίνει κι εκείνη τις δικές της μάχες. Όταν νοσείς από μια ψυχική νόσο όπως η διπολική διαταραχή, δεν έχεις πολλές επιλογές. Κάπου σε ορίζει και δεν το ορίζεις εσύ. Με φαρμακευτική αγωγή τα πράγματα ηρεμούν λίγο, στρογγυλεύουν οι γωνίες. Έχω συγχωρέσει τη μητέρα μου. Δε νομίζω ότι της κράτησα ποτέ κακία.

Περισσότερο είχα παράπονο και απορία παρά κακία. Ποια είμαι εγώ να κρίνω δυο ανθρώπους που φέρανε στον κόσμο ένα παιδί; Δεν έχω κανένα δικαίωμα να το κάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα