Weird Girl Aesthetic: H νέα μανία της μόδας αποδεικνύει ότι όλα πάνε με όλα

15:37 1/12/2022 - Πηγή: InStyle

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν ένας λογαριασμός στο Twitter με όνομα Kaia Gerber (όχι δεν μιλάμε για τον official λογαριασμό του μοντέλου) ρώτησε τους ακολούθους του στα social media αν το συγκεκριμένο look- αυτό του Weird Girl– μπορεί να δείχνει καλό μόνο φορεμένο από την Bella Hadid. Έτσι, άνοιξε ολόκληρη συζήτηση

στο διαδίκτυο και κυρίως στο TikTok σχετικά με το look, το οποίο έχει τις ρίζες του όπως φαίνεται στο ιαπωνικό Harajuku. Αυτός ο τύπος κιτς και ευρηματικoύ ντυσίματος δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι εκκεντρικοί χρωματικοί συνδυασμοί και οι μοναδικές επιλογές από layers αποτελούν μέρος της αισθητικής Harajuku εδώ και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες έχουν καταργήσει τα όρια της mainstrean μόδας με ένα καινοτόμο ντύσιμο από τη δεκαετία του 1980. Δημοφιλές, από τις φωτογραφίες στο Fruits Magazine, το Harajuku δήλωνε την απόρριψη κάθε κοινωνικής νόρμας από την νεολαία. Με βασικό πυλώνα την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα, το στιλ Harajuku απέχει πολύ από το να είναι anti-fashion ή άσχημο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella (@bellahadid)

Αν η αισθητική των weird girls ήταν λατρεία, η Bella Hadid θα ήταν η ηγέτιδα. Συνδυάζει με ιδανικό τρόπο χρώματα, υφές, σχεδιαστές και εποχές μόδας, κάτι εκ των πραγμάτων περίεργο. Δεν είναι όμως η μόνη. Υπάρχουν επίσης η Iris Law, η Sydney Lynn και η Devon Lee Carlson, η Charlotte D’Alessio, η Courtney Mawhorr και η Claire Carmouche. Στρώσεις υφασμάτων, συνδυασμοί χρωμάτων και μοτίβων σε συνδυασμό με έντονο μακιγιάζ.

Η περίεργη αυτή αισθητική των κοριτσιών είναι μάξιμαλ, με ρούχα και αξεσουάρ δημοφιλή στην γενικότερη Y2K τάση. Δημιουργείται εύκολα από κομμάτια που δεν πάνε ακριβώς μαζί, αλλά εν τέλει σετάρονται. Σκεφτείτε ένα μικροσκοπικό baby tee σε συνδυασμό με μια μίνι φούστα και μετά προσθέστε γκέτες. Μετά ένα πλεκτό καπέλο και ολοκληρώστε με dad sneakers. Μπερδευτήκατε; Δείτε τους συνδυασμούς των fashion girls και -γιατί όχι-τολμήστε το!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη clara perlmutter (@tinyjewishgirl)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fiffany Luu (@fiffanyluu)

Keywords
Τυχαία Θέματα