Uma Thurman: Οι εξωφρενικές απαιτήσεις για μια ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ

Η Uma Thurman είναι από τις πιο διάσημες ηθοποιούς του Χόλιγουντ και σίγουρα όπως όλοι οι σταρ του βεληνεκούς της, είναι στην προνομιούχα θέση να εκφράζει εξωφρενικές απαιτήσεις στους όρους των συμβολαίων της.

Η σταρ έχει στο ενεργητικό της σειρά επιτυχημένων ταινιών. Αφού κατέκτησε τις καρδιές των κινηματογραφόφιλων ως Mia Wallace στο

Pulp Fiction του Quentin Tarantino το 1994, έγινε σταρ διεθνούς εμβέλειας, πρωταγωνιστώντας σε πολλές ταινίες, όπως: The Truth About Cats & Dogs (1966), Gattaca (1997) και πιο πρόσφατα στις ταινίες The House That Built (2018) και Red, White and Royal Blue (2023).

uma thurman as mia wallace in pulp fiction (1994) pic.twitter.com/AHg86uS9dC

— One Perfect Scene (@oneperfectscene) October 14, 2023

Το αστέρι της συνέχισε να λάμπει, όταν πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Ταραντίνο “Kill Bill – volume one” και “volume two”, με το πρώτο μέρος να αποφέρει 180 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ωστόσο, υπάρχει μια ταινία του 2010 στην οποία επρόκειτο να εμφανιστεί η Thurman, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ εξαιτίας μιας διαμάχης για παραβίαση συμβολαίου.

Η ταινία ήταν “Eloise in Paris”, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Kay Thompson από το 1950.

Έχει αναφερθεί ευρέως ότι πριν καν τελειώσουν τα γυρίσματα, το έργο ακυρώθηκε λόγω διαφωνίας για παραβίαση συμβολαίου που έφερε η νομική ομάδα της Uma Thurman – Karuna Dream Inc.

Uma Thurman photographed by Albert Watson, 2004. pic.twitter.com/4gjGjoqeXN

— classaholic (@theclassaholic) October 13, 2023

Το συμβόλαιο της ηθοποιού διέρρευσε αργότερα εκείνη τη χρονιά, αποκαλύπτοντας έναν κατάλογο απαιτήσεων που είχε θέσει.

Σύμφωνα με το Female First, τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η Thurman θα χρειαζόταν ένα πολυτελές καμαρίνι, αεροπορικά ταξίδια πρώτης θέσης, μια “σουίτα ξενοδοχείου τριών υπνοδωματίων” και τρία κινητά τηλέφωνα για χρήση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Απαιτούσε, επίσης, να μην δοθούν σε κανένα άλλο μέλος του καστ “ευνοϊκότερες διευκολύνσεις ντυσίματος” από την Thurman και να της επιτραπεί επίσης να αγοράσει κοστούμια και περούκες από την ταινία με έκπτωση 50%.

Υπάρχει μια άλλη ρήτρα που απαγορεύει στην ταινία να χρησιμοποιεί το “όνομα ή την εικόνα” της ηθοποιού για συμφωνίες merchandising που περιλαμβάνουν αυτόν τον πολύ συγκεκριμένο κατάλογο προϊόντων:

Uma Thurman & Lucy Liu behind the scenes
Kill Bill: Vol. 1 (2003) pic.twitter.com/km0J3hfJyH

Quentin Tarantino Universe (@TarantinoWorld) October 10, 2023

“Καπνός, όπλα, θρησκευτικά είδη, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ενδύματα, πορνό, τυχερά παιχνίδια, τροφές για κατοικίδια ζώα και φάρμακα για το στομάχι ή το ορθό.”

Η Thurman δεν είναι η μόνη ηθοποιός του Χόλιγουντ με περίεργα αιτήματα – οι εξωφρενικές απαιτήσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένες.

Έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι ο Dwayne “The Rock” Johnson έχει μια ρήτρα που θέτει όρια στο πόσο άσχημα μπορούν να τον χτυπήσουν στην οθόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα