Shania Twain: Η superstar της Country μουσικής μιλά για τη μάχη της με την ασθένεια Lyme

15:22 27/7/2022 - Πηγή: InStyle

Η σταρ της Country μουσικής Shania Twain μίλησε ανοικτά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και οφείλονταν στην ασθένεια Lyme.

H Shania αποκάλυψε ότι πάθαινε μπλακ άουτ και ζαλιζόταν όταν ήταν στη σκηνή προτού μάθει ότι έπασχε από Lyme. Η αρθρίτιδα Lyme είναι μια από τις ασθένειες που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia Burgdorferi ( Lyme borreliosis ) το οποίο μεταδίδεται με το δάγκωμα. Σε σπάνια περιστατικά μη θεραπεύσιμες περιπτώσεις αρθρίτιδας Lyme μπορεί να εξελιχτούν και να προσβάλουν το κεντρικό

νευρικό σύστημα.

Getty Images for dcp

Η superstar δέχθηκε δάγκωμα από τσιμπούρι ενώ έκανε ιππασία το 2003. Όπως είπε στο ντοκιμαντέρ της στο Netflix, τα συμπτώματα που παρουσίασε την τρομοκράτησαν. “Προτού γίνει η διάγνωση,ζαλιζόμουν ενώ ήμουν στη σκηνή. Έχανα την ισορροπία μου και φοβόμουν μήπως πέσω από τη σκηνή”.

“Πάθαινα αυτά τα μπλακάουτ κάθε 30 δευτερόλεπτα ή κάθε λεπτό” πρόσθεσε. Η χρόνια πάθηση όχι μόνο επηρέασε την ικανότητα της Twain να δίνει συναυλίες αλλά ανέπτυξε και δυσφωνία, κάτι που προκάλεσε προσωρινή απώλεια της φωνής της. “Η φωνή μου δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Πίστευα ότι έχασα τη φωνή μου για πάντα. Νόμιζα ότι αυτό ήταν και ότι δεν θα τραγουδούσα ποτέ ποτέ ξανά”.

Είπε στο Extra το 2019, “έπρεπε να κάνω μια εγχείρηση που ήταν πολύ δύσκολη και είναι μια επέμβαση ανοιχτού λαιμού, πολύ διαφορετική από μια επέμβαση φωνητικών χορδών. Έπρεπε να κάνω δύο επεμβάσεις, οπότε ήταν πραγματικά, πολύ δύσκολο και επέζησα – δηλαδή συναισθηματικά επέζησα – και είμαι έτοιμη να συνεχίσω“.

Η Shania Twain πέρα από το πρόβλημα υγείας είχε να αντιμετωπίσει και ένα δύσκολο διαζύγιο, καθώς το ίδιο διάστημα που έγινε η διάγνωση, έμαθε πως ο σύζυγός της επί 15 χρόνια Robert Mutt Lange την απατούσε με τη φίλη και προσωπική της βοηθό, Marie-Anne Thiébaud.

GEORGE PIMENTELGETTY IMAGES

Ωστόσο, σε ένα περίεργο γύρισμα της τύχης, η Shania όχι μόνο βρήκε τη φωνή της ξανά αλλά και τον έρωτα στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της ερωμένης του άντρα της, Frédéric Thiébaud. Οι δυο τους ήρθαν κοντά μετά τα αντίστοιχα διαζύγιά τους το 2010 και έτσι παντρεύτηκαν έναν χρόνο μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα