Shakira: Νέα έρευνα για φορολογική απάτη στην Ισπανία

15:41 20/7/2023 - Πηγή: InStyle

H Shakira είναι αντιμέτωπη με μια νέα έρευνα για φορολογική απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο, η οποία έρχεται ενώ η Κολομβιανή σουπερστάρ ήδη περιμένει μια δίκη για ξεχωριστές κατηγορίες.

Η δίκη της 46χρονης σταρ αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου για μια άλλη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια

ευρώ σε αναδρομικούς φόρους, που οφείλονται μεταξύ 2012 και 2014. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εισαγγελέας ζητεί ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών για τη σταρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)

Η Shakira έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και επέμεινε ότι θα καταπολεμήσει τις κατηγορίες που της επιβλήθηκαν στο δικαστήριο αντί να επιδιώξει μια συμφωνία με τους Ισπανούς εισαγγελείς. Η νέα έρευνα, που σχετίζεται με το φορολογικό έτος 2018, θα διεξαχθεί από δικαστή, ο οποίος είχε ξεκινήσει την προηγούμενη έρευνα.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα, τα οποία θα θέσουν τη Shakira για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της έρευνας. Εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας δήλωσε: “Το δικαστήριο υπ’ αριθμόν 2 του Esplugues de Llobregat κίνησε διαδικασία έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε από εισαγγελείς κατά της τραγουδίστριας Shakira για δύο ύποπτα φορολογικά εγκλήματα που σχετίζονται με τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο περιουσίας για το ισπανικό φορολογικό έτος 2018.”

Πριν αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη για το Μαϊάμι στις αρχές Απριλίου, η Shakira εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ισπανικές φορολογικές Aρχές, αφότου έγινε γνωστό ότι θα δικαστεί για τα φερόμενα αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2012 και 2014.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)

Ισχυρίστηκε ότι “διώκεται” και κατηγόρησε το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών ότι χρησιμοποιεί “απαράδεκτες μεθόδους για να βλάψει τη φήμη της και να την αναγκάσει να έρθει σε διακανονισμό.” Επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προβεί σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την απολογία της και ότι θα πήγαινε σε δίκη.

Ένας εκπρόσωπος της Κολομβιανής καλλιτέχνιδας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αισθάνεται ότι οι φορολογικές Αρχές της χώρας την κατηγορούν ότι είπε ψέματα ότι διέμενε εκτός Ισπανίας “χωρίς στοιχεία” για τα χρόνια που κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη.

Οι δικηγόροι της τόνισαν ότι η φορολογική της συμπεριφορά ήταν πάντα “άψογη” και υπενθύμισαν ότι “δεν είχαν ποτέ” τέτοιου είδους προβλήματα “με οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία.”

Keywords
Τυχαία Θέματα