Richard Chamberlain: Πώς είναι σήμερα στα 89 του χρόνια ο θρυλικός Ralph de Bricassart από “Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας”

21:34 9/1/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Richard Chamberlain έχει τον τίτλο του “βασιλιά των τηλεοπτικών σειρών”. Κάθε ρόλος του έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη και την καρδιά μας. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές της εποχής του αν και σε όλη την καριέρα του έδωσε μάχη με τη σεξουαλικότητά του.

Έγινε το ίνδαλμα της αμερικανικής νεολαίας όταν πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική ιατρική δραματική σειρά ως ο ομώνυμος ήρωα Dr. James Kildare. Η σειρά αυτή του χάρισε έναν Χρυσό

Σκούφο και το έπαθλο του πιο δημοφιλούς άνδρα ηθοποιού για τις χρονιές 1962, 1963 και 1964. Στη συνέχεια, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 πρωταγωνίστησε σε επιτυχημένες ταινίες και σειρές, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών “The Music Lovers” και “The Towering Inferno”. Αλλά ήταν δύο σειρές που έμελλαν να γράψουν ιστορία και να τον καταστήσουν ως έναν από τους πιο ποθητούς άνδρες της εποχής.

Ο “Shogun” (1980) για την οποία βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα το 1981. Και “Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας” (1983) για την οποία κατέκτησε Χρυσή Σφαίρα το 1984. Οι ρόλοι σε δημοφιλείς τηλεοπτικές μίνι σειρές του χάρισαν το ψευδώνυμο ο “βασιλιάς των μίνι σειρών”.,

Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώνταςCredit: richardchamberlain.com

Η σειρά “Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας” είχε τεράστια επιτυχία και έγινε η δεύτερη μίνι σειρά όλων των εποχών με την υψηλότερη βαθμολογία. Προβλήθηκε από ABC από τις 27-30 Μαρτίου 1983. Πρωταγωνιστούσαν οι Richard Chamberlain, Rachel Ward, Barbara Stanwyck, Christopher Plummer, Piper Laurie, Jean Simmons, Richard Kiley, Bryan Brown, Mare Winningham και Philip Anglim. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Daryl Duke ενώ ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1977 της Colleen McCullough.

Ο ρόλος του πατέρα Ralph de Bricassart και ο αδιέξοδος έρωτάς του με τη Meggie Cleary έκανε τις ρομαντικές καρδιές να ραγίσουν.

Η υποκριτική καριέρα

Μετά τον ρόλο του James Kildare, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκαν πολλοί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές, ο σταρ αποφάσισε να δοκιμάσει να παίξει σε θεατρικά έργα στο American Stock Repertory.

Το 1966 έπαιξε απέναντι από τη Mary Tyler Moore στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ Breakfast at Tiffany’s, το οποίο δυστυχώς έριξε αυλαια από μόλις τέσσερις προβολές στη Νέα Υόρκη. Έτσι, στις αρχές του 1968 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής. Υποδύθηκε τον Ralph Touchett στην τηλεοπτική μεταφορά του Portrait of a Lady (1968) του Henry James από το BBC και έτσι αναγνωρίστηκε ως σοβαρός ηθοποιός.

Before he became famous, he was on a lot of tv shows.
Here’s a picture of Richard Chamberlain and Redford on Dr. Kildare. Two very handsome men. pic.twitter.com/kba0g6WtJ0

— Dale Olin (@spense421) January 2, 2024

Μετά τον ρόλο του ως Dr. Kildare , ο σκηνοθέτης Richard Lester τον ήθελε για την ταινία Petulia (1968) παίζοντας στο πλευρό της Julie Christie τον ρόλο του βίαιου συζύγου της. Στη συνέχεια, πήρε τον ρόλο του ρομαντικού Γάλλου μαζί με την Katherine Hepburn στην κινηματογραφική διασκευή του Bryan Forbes για την ταινία The Madwoman of Chaillot. Στη συνέχεια, το 1969 ο Richard τόλμησε να δοκιμάσει τις υποκριτικές του ικανότητες στην κλασική σκηνή όπου έπαιξε στο βρετανικό θέατρο και ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο στον Άμλετ για το Birmingham Repertory. Ο Richard δεν είχε ξαναπαίξει Σαίξπηρ και ήταν ο πρώτος Αμερικανός ηθοποιός που έπαιξε τον Άμλετ στη βρετανική σκηνή μετά τον John Barrymore.

Hoy cumple 89 años Richard Chamberlain, el inolvidable “Pájaro espino”. pic.twitter.com/tQiD39d25b

Hoy cumple 89 años Richard Chamberlain, el inolvidable “Pájaro espino”. https://t.co/tQiD39d25b

— retrochenta (@retrochenta) Mar 31, 2023

Radio Discapacidad Net23/RadioDiscapacid (@RadioDiscapacid) March 31, 2023

Ο Richard έπαιξε ξανά θριαμβευτικά τον Άμλετ σε μια επόμενη τηλεοπτική παραγωγή του 1970 για το Hallmark Hall of Fame. Στη συνέχεια έπαιξε στον Ριχάρδο ΙΙ του Σαίξπηρ (1971) και κέρδισε το βρετανικό κοινό με την επιτυχία του στην τηλεοπτική ταινία Η κυρία δεν καίγεται (1972) με την Eileen Atkins. Στη συνέχεια έτοιμος να αντιμετωπίσει και πάλι το αμερικανικό κοινό επέστρεψε στον κινηματογράφο με συμμετοχή σε διάφορες ταινίες, που ήταν μέτριες εισπρακτικά. Ωστόσο, έγινε ξανά τηλεοπτικό είδωλο, με τους δικούς του όρους αυτήμ τη φορά) ως ο “βασιλιάς των μίνι ταινιών της δεκαετίας του ’80”. Οι επικές ιστορίες των ταινιών Ο Κόμης Μόντε Κρίστο (1975), Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας (1983) και Shogun, ο μεγάλος σαμουράι (1980), του χάρισαν υποψηφιότητες για Emmy και τον τοποθέτησαν σταθερά στη λίστα των ποιοτικών αστέρων. 

They all want to be Richard Chamberlain from “Shogun”. pic.twitter.com/o1EtfEvfLi

Official cicerone to King Charles III (@beerguyrob) January 7, 2024

Τη δεκαετία του 1980 πρωταγωνίστησε στο King Solomon’s Mines (1985) μαζί με τη νέα τότε ηθοποιό Sharon Stone. Το 1988 ενσάρκωσε τον Jason Bourne στην τηλεοπτική εκδοχή της κινηματογραφικής ταινίας Χωρίς ταυτότητα.

Έπαιξε ως Bill Kennedy σε ένα επεισόδιο της σειράς Twin Peaks (2017), ως Dr. Leener στην ταινία τρόμου Nightmare Cinema (2018) και στο Finding Julia (2019). Εμφανίστηκε επίσης σε μία σκηνή στο δράμα Echoes of the Past, το οποίο γυρίστηκε στην Πάτμο της Ελλάδας μαζί με τον αείμνηστο Max von Sydow.

Η μουσική καριέρα

Παρά την επιτυχία του ως ηθοποιός, ο Chamberlain ήταν επίσης ένας καταξιωμένος τραγουδιστής. Το 1962, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, “Richard Chamberlain Sings”, το οποίο συνέχισε να γίνεται επιτυχία στους θαυμαστές του. Συνέχισε να κυκλοφορεί μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των άλμπουμ “Twilight of Honor” και “Joy in the Morning”.

Με την πάροδο των ετών, ο σταρ συνέχισε να εργάζεται στη βιομηχανία του θεάματος, αν και η παραγωγή του επιβραδύνθηκε τα τελευταία χρόνια. Έχει κάνει guest εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως το “Brothers & Sisters” και το “Desperate Housewives”. Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία του 2010 “I’m Still Here”, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Joaquin Phoenix. Πιο πρόσφατα, έχει συμμετάσχει στις ταινίες Strength and Honour (2007), The Perfect Family (2011), We Are the Hartmans (2011), Nightmare Cinema (2018) και Finding Julia (2019).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Richard Chamberlain (@richard_chamberlain)

Ο George Richard Chamberlain γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1934 στο Λος Άντζελες από τους Elsa W και Chuck Chamberlain. Μεγάλωσε στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ σήμερα, στα 89 του χρόνια διαμένει στη γενέτειρά του αν και ένα διάστημα είχε μετεγκατασταθεί στη Χαβάη.

Η προσωπική ζωή

Η προσωπική ζωή του Chamberlain είναι κάπως ιδιωτική, αν και έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες του με τη σεξουαλικότητά του. Το 2003, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του, “Shattered Love”, στην οποία αποκάλυψε ότι είχε μακροχρόνια σχέση με τον ηθοποιό και μάνατζερ ταλέντων Martin Rabbett, τον οποίο φέρεται να παντρεύτηκε έπειτα από 40 χρόνια σχέσης.

Τα τελευταία χρόνια, ο Chamberlain είναι λιγότερο ενεργός στη δημοσιότητα, προτιμώντας να επικεντρώνεται στην προσωπική του ζωή και να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ωστόσο, οι θαυμαστές του τον θυμούνται με αγάπη για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα