Phoebe Philo: Επιστρέφει με δικό της fashion brand τον Σεπτέμβριο

11:49 10/2/2023 - Πηγή: InStyle

Η Phoebe Philo, η Βρετανίδα σχεδιάστρια που το fashion crowd λάτρεψε στον οίκο Celine επιστρέφει με το δικό της ομώνυμο brand τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Mόλις χθες έκανε την εμφάνιση του στο Instagram ο επίσημος λογαριασμός του brand που το επιβεβαιώνει. Στην πρώτη ανάρτηση της σημειώνει

ότι η πρώτη της συλλογή της «θα αποκαλυφθεί και θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό μας, phoebephilo.com, τον Σεπτέμβριο του 2023. Θα ανοίξουμε για εγγραφή τον Ιούλιο του 2023 και ανυπομονούμε να είμαστε ξανά σε επαφή τότε».

Λαμβάνοντας υπόψη το ταλέντο, το εντυπωσιακά μεγάλο κοινό της, αλλά και το ένστικτό της που είναι έντονα εναρμονισμένο με το zeitgeist, η επιστροφή της αναμφίβολα θα προκαλέσει ενθουσιασμό στους καταναλωτές, τους εκδότες και τους εμπόρους λιανικής — και ίσως κάποιο άγχος μεταξύ των συναδέλφων της σχεδιαστών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @phoebephilo

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια κράτησε χαμηλό προφίλ από τον Ιούλιο του 2021, όταν αρχικά ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στη μόδα με έναν ανεξάρτητο, ομώνυμο οίκο — και με την LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ως επενδυτή.

Εκείνη την εποχή, η Philo είπε ότι θα δημιουργούσε ρούχα και αξεσουάρ με εξαιρετική ποιότητα και σχεδιασμό, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να ξαναέρθω σε επαφή με το κοινό μου και τους ανθρώπους παντού. Το να είμαι ανεξάρτητη, να κυβερνώ και να πειραματίζομαι με τους δικούς μου όρους είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Μία από τους πιο σεβαστές και αξιόπιστες σχεδιάστριες της γενιάς της, η Philo, είναι περισσότερο γνωστή για την ανανέωση του οίκου Celine κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας της. Ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, έχει περιγράψει την Philo ως «μία από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες της εποχής μας».

Απόφοιτη της σχολής μόδας Central Saint Martins του Λονδίνου, η Philo ήταν συμμαθήτρια με τη Stella McCartney και συνεργάστηκε μαζί της όταν η McCartney κυκλοφόρησε τη δική της συλλογή μετά την αποφοίτησή της. Η Philo ακολούθησε την McCartney στον οίκο Chloé το 1997 και ανέλαβε τα ηνία το 2001 όταν η McCartney έφυγε για να δημιουργήσει τον δικό της οίκο μόδας σε συνεργασία με το Gucci Group.

Με την κομψή και μίνιμαλ αισθητική, η Philo πέτυχε να αναζωογονήσει τον οίκο Chloé και να την εκτοξεύσει την επιχείρηση. Παραιτήθηκε από την Chloé το 2006 για προσωπικούς λόγους, επικαλούμενη την επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο με τα μικρά της παιδιά.

Τρία χρόνια αργότερα, μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις με την LVMH για το λανσάρισμα μιας ομώνυμης μάρκας, η Philo κατέληξε στο τιμόνι της Céline. Οι συλλογές της ξεπέρασαν κάθε προσδοκία εσόδων και κέρδισαν ευρεία αναγνώριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα