Oscars 2022: Η 94η τελετή ήταν… ιστορική τόσο στη σκηνή των βραβείων όσο και στο κόκκινο χαλί

10:49 28/3/2022 - Πηγή: InStyle

Και ναι, η τελετή των Oscars, η πιο σημαντική και λαμπερή βραδιά (στο δεύτερο υπήρχε τα τελευταία χρόνια ένας περιορισμός λόγω Covid) για τους ανθρώπους του κινηματογράφου, επέστρεψε δυναμικά αποδεικνύοντας πως το σινεμά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας κάνει να ονειρευόμαστε ακόμα και αν ο κόσμος γύρω μας – κυριολεκτικά – καταρρέει.

Οι αδελφές και stars του τένις, Serena και Venus Williams, με τη ζωή των οποίων καταπιάνεται το φιλμ

«Η μέθοδος Γουίλιαμς», ήταν αυτές που κήρυξαν την έναρξη της τελετής, με τη live ερμηνεία της Beyoncé σε γήπεδο αντισφαίρισης σε προάστιο του Λος Άντζελες. Η πολύ χαμηλού budget ταινία «Coda» που πραγματεύεται τη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της που έχει την ακοή της, κατόρθωσε να κερδίσει το Oscar Καλύτερης Ταινίας με όλη την αίθουσα να πανηγυρίζει στη νοηματική γλώσσα, ενώ το «Dune» σάρωσε τα βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες. Καλύτερη Ξένη Ταινία αναδείχθηκε το τρίωρο «Drive My Car» από την Ιαπωνία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Ενός λεπτού σιγή για την Ουκρανία τηρήθηκε κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής, όπου στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Για το αφιέρωμα στον θρυλικό «Νονό», ο εμφανώς αδυνατισμένος Francis Ford Coppola, ο Al Pacino και ο Robert De Niro, εμφανίστηκαν στη σκηνή του Dolby Theater, και όπως αναμενόταν, τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή.

Ο Will Smith (που με τις αποτυχημένες επιλογές του τα τελευταία χρόνια η καριέρα του είχε πάρει την κατηφόρα) και η Jessica Chastain, ήταν οι μεγάλοι νικητές του Oscar Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την Ακαδημία», είπε δακρυσμένος ο Smith, ο οποίος λίγο νωρίτερα ανέβηκε στη σκηνή για να χαστουκίσει τον κωμικό Chris Rock, που είχε αστειευτεί για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του (η οποία έχει αλωπεκίαση), προκαλώντας του το ξέσπασμα οργής και αφήνοντας τους πάντες με το… στόμα ανοιχτό. «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο.

Για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ariana DeBose για το ριμέικ του Steven Spielberg, «West Side Story», η οποία κατά την ομιλία της τόνισε ότι γράφεται ιστορία με αυτό το Oscar, αφού πρόκειται για την πρώτη βράβευση μίας ανοιχτά queer Αφροαμερικανής γυναίκας. Για τον αντίστοιχο Β’ Ανδρικό, το βραβείο κέρδισε ο κωφάλαλος Troy Kotsur για την ταινία «Coda», και θα μείνει και αυτός στην ιστορία ως ο πρώτος κωφός ηθοποιός που βραβεύτηκε από την Aμερικανική Aκαδημία Kινηματογράφου για την ερμηνεία του.

Στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας, η Jane Campion ήταν η μεγάλη νικήτρια με την «Η Εξουσία του Σκύλου» (είχε ήδη λάβει το 1994 το Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου για τα «Μαθήματα Πιάνου») και η τρίτη κατά σειρά γυναίκα που παίρνει το εν λόγω βραβείο. Το «Belfast» του Kenneth Branagh ήταν εκείνο που βραβεύτηκε με το Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ το Oscar Καλύτερων Κοστουμιών το κατέκτησε η ταινία «Cruella» και η Jenny Beavan.



Αλλά τι είναι τα Oscars δίχως το κόκκινο χαλί; Ας δούμε τις καλύτερες εμφανίσεις της βραδιάς που έδωσαν στο glam, τo cut-out και το structured clothing άλλη διάσταση.

Η Penélope Cruz με Chanel

Photo by David Livingston/Getty Images

Η Lupita Nyong’o με Prada

Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Η Olivia Colman με Dior Haute Couture

Photo by Kevin Mazur/WireImage

Nicole Kidman με Armani Privé

Photo by David Livingston/Getty Images

Η Jessica Chastain με Gucci

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η Zoë Kravitz με Saint Laurent και Kwiat κοσμήματα

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η Maggie Gyllenhaal με Schiaparelli και Grace Lee κοσμήματα

Photo by David Livingston/Getty Images

Η Megan Thee Stallion με Gurav Gupta

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η Serena Williams με Gucci

Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Η Renate Reinsve με Louis Vuitton

Photo by Kevin Mazur/WireImage

Η Jamie Lee Curtis με Stella McCartney

Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Η Tati Gabrielle με Hellessy και Grace Lee κοσμήματα

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η Jada Pinkett Smith με Jean Paul Gaultier Couture

ABC via Getty Images

Keywords
Τυχαία Θέματα