Oscars 2021: Οι νικητές, οι best-dressed και μια ανατροπή

13:25 26/4/2021 - Πηγή: InStyle

Η 93η απονομή των βραβείων Oscars ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές και είχε κινηματογραφική αισθητική. Τα προγνωστικά έπεσαν μέσα και δεν υπήρξαν εκπλήξεις στις σημαντικές κατηγορίες, ενώ οι stars τα… έδωσαν όλα στο κόκκινο χαλί.

Όπως αναμενόταν, η ταινία «Nomadland» σε σκηνοθεσία της Chloé Zhao ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Ένα φιλμ που πραγματεύεται τη ζωή μιας γυναίκας που δεν έχει σταθερή εργασία. Απέσπασε τρία βραβεία, αυτό της Καλύτερης

Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και του Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ από δύο βραβεία πήραν οι ταινίες «Ma Rainey’s Black Bottom», «Mank», «Sound of metal» και «Judas and the Black Messiah».

Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images

Η 39χρονη κινέζα σκηνοθέτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, την συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη». Είναι η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει στην κατηγορία σκηνοθεσίας (μετά την Kathryn Bigelow με το «Hurt Locker») και η πρώτη ασιατικής καταγωγής.

Όσον αφορά στα βραβεία των πρωταγωνιστικών ρόλων, ο Anthony Hopkins για την ταινία «The Father» κατέκτησε το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου αρκετά χρόνια μετά την «Σιωπή των Αμνών» το 1992. Στις γυναίκες αναμενόμενη ήταν η επικράτηση της υπέροχης Frances McDormand από το «Nomadland», στο τρίτο Oscar της καριέρα της.

Μια ανατροπή στη φετινή τελετή ήταν πως σε αντίθεση με ότι συνηθιζόταν, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας δεν ανακοινώθηκε τελευταίο, αλλά πριν από την απονομή των βραβείων Α’ Γυναικείου και Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Daniel Kaluuya που υποδύθηκε τον Μαύρο Πάνθηρα, Φρεντ Χάμπτον, στην ταινία «Judas and the Black Messiah» ήταν απίθανο να χάσει το Χρυσό Αγαλματίδιο για Β’ Ανδρικό Ρόλο. Στην αντίστοιχη κατηγορία η 74χρονη Yuh-Jung Youn στο «Minari» κατάφερε να γίνει η δεύτερη ασιάτισσα από το 1957 που κερδίζει το εν λόγω βραβείο.

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

Η βρετανίδα Emerald Fennell ήταν το φαβορί στην κατηγορία Πρωτότυπο Σενάριο για την ταινία «Promising Young Woman» και αυτή που τελικά πήρε στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο.

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

Στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας η δανέζικη «Another round» του Thomas Vinterberg  κέρδισε το Oscar με τον σκηνοθέτη να το αφιερώνει στην κόρη του Ida, που σκοτώθηκε τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων. Στην H.E.R. για το τραγούδι «Fight for you» που περιλαμβάνεται στην ταινία «Judas and the Black Messiah» πήγε το Oscar Καλύτερου Τραγουδιού.

Red carpet moments

Και φυσικά τι είναι τα Oscars δίχως το κόκκινο χαλί; Ας δούμε τις best dressed εμφανίσεις που φέτος ήταν οι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Φαίνεται πως και οι stars κουράστηκαν με το lockdown και περίμεναν με ανυπομονησία αυτή την ημέρα για να βάλουν τα καλά τους!

VK_Photo by Chris Pizzello-Pool_Getty ImagesPhoto by Matt Petit_A.M.P.A.S. via Getty Images

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

View this post on Instagram

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti)

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

H.E.R. in Dundas/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Regina King in Louis Vuitton/ABC via Getty ImagesAmanda Seyfried in Armani Privé/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images

View this post on Instagram

A post shared by Versace (@versace)

View this post on Instagram

A post shared by Versace (@versace)

Viola Davis in Alexander McQueen/ABC via Getty ImagesYoun Yuh-jung and Han Yeri in Louis Vuitton/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty ImagesHalle Berry in Dolce & Gabbana/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty ImagesMargot Robbie in Chanel/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty ImagesCarey Mulligan in Valentino/Photo by Chris Pizzello-Pool/Getty Images

The winners

Καλύτερη Ταινία: Nomadland
Α’ Ανδρικός Ρόλος: Anthony Hopkins, The Father
Α’ Γυναικείος Ρόλος: Frances McDormand
Σκηνοθεσία: Chloé Zhao, Nomadland
Β’ Ανδρικός Ρόλος: Daniel Kaluuya, Judas and the Black Messiah
B’ Γυναικείος Ρόλος: Yuh-Jung Youn, Minari
Διασκευασμένο Σενάριο: The Father
Πρωτότυπο Σενάριο: Promising Young Woman
Διεθνής Ταινία: Another Round (Δανία)
Μακιγιάζ και χτενίσματα: Ma Rainey’s Black Bottom
Κοστούμια: Ma Rainey’s Black Bottom
Καλύτερου ήχου: Sound of metal
Ταινία μικρού μήκους: The two distant strangers
Ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: If Anything Happens I love you
Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Soul (Pixar)
Ντοκιμαντέρ μικρού Μήκους: Colette
Ντοκιμαντέρ μεγάλου Μήκους: My Octopus Teacher
Οπτικά εφέ: Tenet
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Mank
Φωτογραφία: Mank
Μοντάζ: Sound of Metal
Μουσική: Soul
Καλύτερο τραγούδι: Fight for you (H.E.R), Judas and the Black Messiah

Keywords
Τυχαία Θέματα