Nτίνος Ηλιόπουλος: Με τη 18χρονη Σμαρούλα Γιούλη στην ιστορική επιθεώρηση “Άνθρωποι Άνθρωποι” το 1948 – Σπάνιο κλικ

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, όπου ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η 18χρονη τότε Σμαρούλα Γιούλη πρωταγωνιστούν στην επιθεώρηση “Άνθρωποι Άνθρωποι” το 1948.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης

στην ανάρτησή του:

Μια υπέροχη φωτογραφία σαν κάρτ ποστάλ της εποχής με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την 18χρονη τότε Σμαρούλα Γιούλη από την ιστορική για τα ελληνικά θεατρικά χρονικά επιθεώρηση “Άνθρωποι Άνθρωποι” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου που ανεβαίνει με θριαμβευτική επιτυχία στις 22 Μαΐου του 1948 στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Το θρυλικό συγγραφικό δίδυμο μετά την μεγάλη κιν/φική του επιτυχία την ίδια χρονιά με την ταινία “Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, αποφασίζει να γράψει μια νέα επιθεώρηση με κεντρικούς πρωταγωνιστές τους ήδη δοκιμασμένους και επιτυχημένους ηθοποιούς Ορέστη Μακρή, Χρήστο Τσαγανέα και Περικλή Χριστοφορίδη, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από νέους και ανερχόμενους ηθοποιούς. Αρχική επιλογή τους είναι ο Ντίνος Ηλιόπουλος που τραγουδούσε τότε στην έναρξη της επιθεώρησης “Όλα νάυλον” και ο Μίμης Φωτόπουλος που συμμετείχε σε επαρχιακά μπουλούκια της εποχής.

Στην συνέχεια προτείνουν στην νεαρή Σμαρούλα Γιούλη που είναι ήδη γνωστή σε συμμετοχές στο πανί ως “παιδί θαύμα” και στην 22χρονη καλλονή με την σπάνια αρχαιοελληνική ομορφιά Ειρήνη Παππά, οι οποίες με την συγκεκριμένη παράσταση κάνουν και την πρώτη τους εμφάνιση στο σανίδι. Το θεατρικό τους ντεμπούτο εκεί κάνουν επίσης και ο 24χρονος τότε Νίκος Ρίζος και η 20χρονη Σπεράντζα Βρανά που την ανακαλύπτουν και εντυπωσιάζονται από την εκρηκτική και χυμώδη παρουσία της, όταν την παρακολουθούν να αλωνίζει μια σκηνή δύο επί δύο στο Στρατιωτικό Θέατρο της οδού Κοραή και της αλλάζουν το πραγματικό της όνομα Ελπίδα Χωματιανού με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σπεράντζα Βρανά. Σε ένα από τα νούμερα της θα ερμηνεύσει ονειρεμένα και το “Τραμ το τελευταίο” του Μιχάλη Σουγιούλ, εγκαινιάζοντας ένα νέο και λατρεμένο μέχρι σήμερα είδος τραγουδιού το Αρχοντορεμπέτικο.

Ο τίτλος της παράστασης είναι δανεισμένος και επίκαιρος όσο ποτέ από τα λόγια που έγραψαν στο “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” και τα ερμηνεύει συγκλονιστικά ο Χρήστος Τσαγανέας στον ρόλο ενός τρελού:” Άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι, αιμοδιψείς και αιμοχαρείς, που ο θυμός σας ο αψής όλα τα κάνει στάχτη. Αναφωνώ με σπαραγμό βάλτε στην μέση σας φραγμό και στις κακίες φράχτη. Γιατί όπως πάτε όλη η γη, στου αίματος σας θα χαθεί τον καταρράχτη”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Τζένη Καρέζη-Ντίνος Ηλιόπουλος: Backstage φωτογραφία από την ταινία με τα 86 χαστούκια μεταξύ τους

Keywords
Τυχαία Θέματα