Nτίνος Ηλιόπουλος: Η σπάνια φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1956

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία του Ντίνου Ηλιόπουλου μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από το 1956. Ο τότε πρωθυπουργός είχε παρευρεθεί στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ντούο Σεμπαστιάνι” που είχε ανεβάσει ο Ντίνος Ηλιόπουλος με τον θίασο του στο θέατρο “Κοτοπούλη¨.

Γράφει

ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Στις 21 Νοεμβρίου του 1956 ο Ντίνος Ηλιόπουλος ανεβάζει με τον θίασό του στο θέατρο “Κοτοπούλη” το έργο “Ντούο Σεμπαστιάνι” των Λίντσεϋ και Κράουζ σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική δ/νση δική του. Στην λαμπερή πρεμιέρα παρευρίσκεται και ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κων/νος Καραμανλής ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα αναλαμβάνει για πρώτη φορά την διακυβέρνηση της χώρας.

Λάτρης του θεάτρου, παρακολουθεί κατά καιρούς πολλές θεατρικές παραστάσεις, διατηρώντας φιλίες χρόνων με μεγάλες μορφές της τέχνης όπως Μάνος Χατζιδάκις, Δημήτρης Χορν, Αλέξης Μινωτής, Οδυσσέας Ελύτης και Κάρολος Κουν. Στην φωτογραφία, διακρίνονται από αριστερά οι Χρήστος Τσαγανέας, Κων/νος Καραμανλής, Αντιγόνη Κουκούλη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Τζόλυ Γαρμπή, Βούλα Ζουμπουλάκη, Στέφανος Ληναίος και η εγγονή της μεγάλης Κυβέλης, Κυβέλη Θεοχάρη. Στην συγκεκριμένη παράσταση εμφανίζεται και η ανερχόμενη τότε ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη στα πρώτα θεατρικά της βήματα, δύο χρόνια πριν καθιερωθεί ως μεγάλη πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Κώστα Μουσούρη.

Το 1956 αποτελεί χρόνια “ορόσημο” για τον σπουδαίο Ντίνο Ηλιόπουλο καθώς πρωταγωνιστεί στον “Δράκο”, σε σενάριο Ιακώβου Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου. Ένα κλασικό και διαχρονικό αριστούργημα του ελληνικού κιν/φου το οποίο παρά την εισπρακτική αποτυχία του θα αναγνωριστεί τα επόμενα χρόνια ως μία από τις καλύτερες ταινίες τόσο του εγχώριου όσο και του παγκόσμιου σινεμά. “Ο Δράκος” εκπροσωπεί την ίδια χρονιά την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Κιν/φου Βενετίας με τους κριτικούς να την αποθεώνουν κυριολεκτικά και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 1955-1959. Ένα δυνατό ψυχόδραμα με χαρακτήρα φιλμ νουάρ που ακροβατεί με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία ανάμεσα στο δραματικό και κωμικό στοιχείο, καταδεικνύοντας και τις τεράστιες υποκριτικές δυνατότητες του αξέχαστου ηθοποιού που κατάφερε να εκπλήσσει κάθε φορά το κοινό με τρόπο ξεχωριστό στην πολύχρονη καριέρα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Aλίκη Βουγιουκλάκη: Κόβει την τούρτα γενεθλίων της το 1964 σε μια αδημοσίευτη φωτογραφία

Keywords
Τυχαία Θέματα