Michael Culver: Πέθανε στα 85 του ο ηθοποιός του Star Wars

15:44 14/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Michael Culver, Βρετανός ηθοποιός, γνωστός για το ρόλο του στην ταινία του 1980 “Star Wars: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται” (The Empire Strikes Back), έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια.

Το πρακτορείο του Culver, Alliance Agents, γνωστοποίησε τη θλιβερή είδηση με ανακοίνωσή του στο Facebook, γράφοντας ότι ο ηθοποιός πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου. Δεν έχει αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου.

“Είμαστε πολύ λυπημένοι που επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και πελάτη μας Michael Culver”, αναφέρεται

στην ανακοίνωση. “Μια καριέρα που ξεπερνά τα 50 χρόνια με αξιοσημείωτους ρόλους στο Σέρλοκ Χολμς, το Πέρασμα στην Ινδία, τον Μυστικό Στρατό και, φυσικά, μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές θανάτου στο franchise του Πολέμου των Άστρων”.

Πρόσθεσαν ότι ο Culver “εγκατέλειψε σχεδόν εντελώς την υποκριτική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στον πολιτικό του ακτιβισμό”.

“Ήταν τιμή μας που εκπροσωπούσαμε τον Michael την τελευταία δεκαετία και που τον πήγαμε σε μερικές από τις καλύτερες εκδηλώσεις για τον Πόλεμο των Άστρων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη”, προστίθεται στην ανακοίνωση. “Ένα πραγματικό αποκορύφωμα ήταν να πάμε τον Michael στο Celebration στο Σικάγο το 2019. Έχασε τα λόγια του όταν είδε την ουρά με σχεδόν 200 άτομα να περιμένουν να τον δουν”.

Star Wars actor, Michael Culver, has died aged 85. https://t.co/8FCx5UhJEc pic.twitter.com/AKHvBWEqhG

Sky News (@SkyNews) March 13, 2024

Ο Culver γεννήθηκε στο Hempstead του Βόρειου Λονδίνου το 1938 από τον ηθοποιό του West End Roland Culver και την Daphne Rye, η οποία εργαζόταν ως διευθύντρια διανομής ρόλων στο θέατρο του Λονδίνου, σύμφωνα με τον Guardian.

Φοίτησε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και άρχισε να παίζει επαγγελματικά στη σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1950, κάνοντας εμφανίσεις στο Μπρόντγουεϊ στα έργα του Σαίξπηρ Βασιλιάς Ερρίκος Ε’, Άμλετ και Δωδέκατη Νύχτα, σύμφωνα με το Playbill. Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στο West End το 1962, ανέφερε ο Guardian.

Ο ηθοποιός έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην οθόνη το 1961 με guest ρόλους στις βρετανικές τηλεοπτικές σειρές You Can’t Win και Probation Officer, καθώς και στην τηλεοπτική ταινία The Night of the Match, σύμφωνα με το προφίλ του στο IMDb.

Keywords
Τυχαία Θέματα