Mel Gibson: Η “Λίστα του Σίντλερ” και η τραγική ειρωνεία με το αντισημιτικό σκάνδαλο

20:30 23/2/2024 - Πηγή: InStyle

O Mel Gibson επιθυμούσε να πρωταγωνιστήσει στο δράμα του 1993 του Steven Spielberg για το Ολοκαύτωμα “Η λίστα του Σίντλερ”. Τραγική ειρωνεία, θα το αποκαλούσε κάποιος, καθώς 14 χρόνια μετα προκάλεσε αντισημιτικό σκάνδαλο.

“Το όνομα του Mel Gibson

αναφέρθηκε. Ενδιαφέρθηκε. Ο ατζέντης του τον πρότεινε“, δήλωσε ο συνιδρυτής της CAA Michael Ovitz στο The Hollywood Reporter σε εκδήλωση για την 30ή επέτειο της ταινίας.

“Αλλά δεν επρόκειτο να συμβεί. O Steven ήθελε έναν μη κινηματογραφικό αστέρα για τον ρόλο”

Mel Gibson Almost Starred in ‘Schindler’s List’ https://t.co/kOu82hHHiG pic.twitter.com/CtC0S6ELVT

— IndieWire (@IndieWire) February 21, 2024

Και ενώ ο 77χρονος σκηνοθέτης αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του Γερμανού βιομήχανου που έσωσε περισσότερους από χίλιους Εβραίους απασχολώντας τους στο εργοστάσιό του, ο Liam Neeson τα αποκάλυψε όλα. Οπως είπε: ‘Άκουσα το όνομα του Harrison Ford. Το όνομα του [Kevin] Costner. Το όνομα του Αυστραλού ηθοποιού Jack Thompson“.

“Σκέφτηκα, ω, ναι, ο Jack μοιάζει πολύ με τον Schindler. Δεν έμοιαζα καθόλου στον Σίντλερ. Τέλος πάντων, το είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν έτρεφα μεγάλες ελπίδες”.

Ο Liam έλαβε τελικά τη μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Schindler, αλλά έχασε το Όσκαρ από τον πρωταγωνιστή της ταινίας “Philadelphia”, Tom Hanks.

“Είναι η καλύτερη ταινία που έχω κάνει ποτέ“, δήλωσε ο Steven, ο οποίος κέρδισε τα δύο πρώτα του Όσκαρ για τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της “Λίστας του Σίντλερ”. “Δεν πρόκειται να πω ότι είναι η καλύτερη ταινία που θα κάνω ποτέ. Αλλά επί του παρόντος, είναι η δουλειά για την οποία είμαι πιο περήφανος“.

Thirty years after sweeping the #Oscars, Steven Spielberg, Liam Neeson and others reveal the untold story behind 'Schindler's List,' including George Lucas' secret behind-the-scenes role, how Mel Gibson was put forward to play Schindler and more: https://t.co/PY0E8EGPQQ pic.twitter.com/Hplbz7IGsY

— The Hollywood Reporter (@THR) February 21, 2024

Το κλασικό κινηματογραφικό έργο προϋπολογισμού 22 εκατ. δολαρίων – βασισμένο στο μυθιστόρημα του Thomas Keneally “Η Κιβωτός του Σίντλερ” του 1982 – κέρδισε συνολικά επτά Όσκαρ και συγκέντρωσε 322,2 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Mel είχε ένα cameo στην υπερφυσική κωμωδία Casper της Universal Pictures το 1995, στην οποία ο Spielberg ήταν παραγωγός.

Ο 68χρονος γεννημένος στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος στην Αυστραλία αμαύρωσε την προσωπικότητά του ως κινηματογραφικός αστέρας κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης υπό την επήρεια αλκοόλ το 2006, όταν είπε στον βοηθό σερίφη James Mee: “Γ*** Εβραίοι… οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο. Είσαι Εβραίος;“

Την επομένη της σύλληψής του, ο Gibson μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και χώρισε από την επί 26 χρόνια σύζυγό του – τη Robyn Moore – και ο διακανονισμός του διαζυγίου που ακολούθησε το 2011, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν ο υψηλότερος στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα