Martina Navratilova: Η εξομολόγηση της θρυλικής τενίστριας για τη μάχη με τον καρκίνο – “Οι επτά μήνες κόλασης”

19:14 17/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η Martina Navratilova αποκάλυψε ότι πέρασε “επτά μήνες κόλασης” προτού αποδειχθεί ότι νίκησε τον καρκίνο, μετά την επανεξέτασή της τον Ιούνιο.

Η 66χρονη θρυλική τενίστρια μίλησε για τη δοκιμασία που πέρασε στη διάρκεια της συνέντευξής της στο Good Morning Britain μαζί με τη σύζυγό της Julia Lemigova, 51 ετών.

Η Martina αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον μαστό και στον λαιμό στις αρχές Δεκεμβρίου και ότι τελικά της δόθηκε το “πράσινο φως πριν από τρεις εβδομάδες.”

Όπως επεσήμανε, ενώ ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, η θεραπεία πρωτονίων – μια θεραπεία που χρησιμοποιεί υψηλής ισχύος ενέργεια για την αντιμετώπιση των όγκων – την έκανε να περάσει “επτά μήνες στην κόλαση, συναισθηματικά και σωματικά.”

Πρόσθεσε ότι η σύζυγός της, πρώην μοντέλο και reality star, ήταν “καταπληκτική” καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας της στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη.

Η Martina είπε: “Η Julia ήταν καταπληκτική. Με βοήθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη με τις επτά εβδομάδες πρωτονίων. Διαγνώστηκα λοιπόν στις αρχές Δεκεμβρίου και τελικά πήρα το πράσινο φως πριν από τρεις εβδομάδες. Έτσι, ήταν πραγματικά επτά μήνες κόλασης, συναισθηματικά και σωματικά.”

Όπως πρόσθεσε: “Έχασα περίπου 11,5 κιλά, οπότε είμαι πολύ αδύνατη τώρα. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά είμαι ελεύθερη από καρκίνο τώρα, χτύπα ξύλο”.

Η Martina αποκάλυψε, επίσης, ότι ο καρκίνος της ήταν θεραπεύσιμος και “όχι ακριβώς απειλητικός για τη ζωή“, αλλά η θεραπεία ήταν εξαντλητική.

Είπε: “Η πραγματική θεραπεία ήταν φρικτή. Ξέρετε, η χημειοθεραπεία, η ακτινοβολία, πραγματικά με χτύπησε. Σωματικά ήταν βάναυσα και εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τον ώμο σου. Ό,τι κι αν γίνει, δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Ήμασταν και οι δύο πολύ φοβισμένες.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martina Navratilova (@martinanavratilova)

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter που έσπευσαν να στείλουν τις θερμότερες ευχές της στη Martina Navratilova και να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Ένα άτομο έγραψε: “Είναι τόσο ευχάριστο να βλέπουμε τη Martina να φαίνεται και να τα πηγαίνει τόσο καλά. Της εύχομαι καλή υγεία και ένα ευτυχισμένο μέλλον” και κάποιος άλλος πρόσθεσε: “Αγαπώ απόλυτα τη Martina. Ένας αληθινός θρύλος. Και μαχήτρια μέσα από την καρδιά της.“

Keywords
Τυχαία Θέματα