Maria Sharapova: Αφοσιωμένη μαμά – “Αφού αποκτήσεις ένα παιδί, υπάρχουν τόσες πολλές άλλες πιο σημαντικές ευθύνες”

10:44 29/8/2023 - Πηγή: InStyle

Η Maria Sharapova δίνει το “παρών” στο US Open αλλά αντί να βρίσκεται μέσα στα γήπεδα και να αντιμετωπίζει αντιπάλους, επιλέγει να παρακολουθεί από τις κερκίδες.

“Το λατρεύω“, σχολίασε η 35χρονη Sharapova το γεγονός ότι είναι θεατής στο Grand Slam, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. “Μου αρέσει να έχω την οπτική γωνία ενός ξένου. Μου αρέσει να βλέπω τις νέες γενιές να ξεδιπλώνονται και

το άθλημα γενικότερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το US Open είναι η μόνη διοργάνωση τένις στην οποία έχω πάει αυτοπροσώπως από τότε που αποσύρθηκα. Είναι πραγματικά ξεχωριστό, με την ενέργεια του πλήθους εκεί.”

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια Grand Slam, η οποία κέρδισε η ίδια το US Open το 2006, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα γήπεδα του τένις τον Φεβρουάριο του 2020 σε ηλικία 32 ετών και από τότε λέει ότι λατρεύει τη… μετα-επαγγελματική της καριέρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη με το σημείο στο οποίο βρίσκομαι σ’ αυτό το στάδιο της ζωής μου”, λέει η πρώην τενίστρια, η οποία έγινε μαμά του γιου της Theodore το 2022. “Εκτιμώ όσα μου δίδαξε το άθλημα και πού με οδήγησε, αλλά σίγουρα μου αρέσει να το βλέπω τώρα απέξω.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

Όπως επεσήμανε ακόμη, “μαθαίνεις τόσα πολλά μαθήματα ως επαγγελματίας τενίστρια και ένα από τα μεγαλύτερα είναι πώς να χειρίζεσαι τον εαυτό σου είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και αυτό είναι εντάξει. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι αυτό, το οποίο για μένα ήταν πάντα μια δουλειά σε εξέλιξη. Αλλά μαθαίνεις επίσης πώς να φροντίζεις το σώμα σου και να αναρωτιέσαι, τρως θρεπτικές τροφές; Πίνεις αρκετό νερό; Οπότε όλα αυτά τα στοιχεία του να είσαι αθλητής είναι απλά απίστευτα εκπαιδευτικά εργαλεία για να σε οδηγήσουν σε διαφορετικά μέρη της ζωής σου, όπως το να γίνεις γονιός.”

Όσο για τον Theodore, τον οποίο έχει αποκτήσει με τον αρραβωνιαστικό της Alexander Gilkes, λέει ότι της αρέσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσωπικότητάς του.

“Μόλις έκλεισε το ένα έτος της ηλικίας του, οπότε είναι τα συνηθισμένα χαχανητά, λέει τις πρώτες του λέξεις και μαθαίνει να περπατάει”, λέει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sharapova (@mariasharapova)

Προσθέτει ότι η επιδίωξη της τελειότητας, όπως έκανε τόσα χρόνια στα γήπεδα, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα τώρα που έγινε μαμά.

“Τελικά, αφού αποκτήσεις ένα παιδί, υπάρχουν τόσες πολλές άλλες πιο σημαντικές ευθύνες που πρέπει να φροντίσεις. Αν χάσω μια προπόνηση μια μέρα, δίνω στον εαυτό μου αυτό το διάλειμμα. Ή αν θέλω να κακομάθω τον εαυτό μου και να φάω ένα μπισκότο το μεσημέρι τυχαία, τότε και αυτό είναι εντάξει. Οπότε νομίζω ότι είναι να βρεις τις σωστές στιγμές αυτής της ισορροπίας.”

Και, συμβουλεύει η Sharapova, μη φοβάστε να δεχτείτε βοήθεια! “Έχω πολλά διαφορετικά επιχειρηματικά εγχειρήματα και πρέπει ακόμη να βρίσκω χρόνο για να είμαι μητέρα. Έτσι, είμαι τυχερή που έχω μεγάλη υποστήριξη από τον σύζυγό μου και την οικογένειά μου. Αλλά κάθε εβδομάδα παρουσιάζει ένα νέο σύνολο προκλήσεων!”

Keywords
Τυχαία Θέματα