MEDNIGHT 2021: Με τη δύναμη του… φεγγαριού και της επιστήμης

15:50 26/5/2021 - Πηγή: InStyle

H μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του χρόνου είναι απόψε και με αυτή την αφορμή πέρα από τη… ρομαντική διάθεση βάλτε στη λίστα σας τη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, MEDNIGHT 2021. Για πρώτη φορά ενώνονται επιστήμονες της Μεσογείου σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο σημαντική είναι η έρευνα και η επιστήμη στη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της, με έμφαση στο ρόλο των γυναικών.

Λογότυπό της, το φεγγάρι. Που φωτίζει, δείχνει τον δρόμο και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο, όπως άλλωστε και η επιστήμη. Περιοχές

στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα εστιάσουν σε θέματα όπως μεταξύ άλλων κλίμα και καθαρές μορφές ενέργειας, θάλασσα και ρύπανση, δίαιτα, διατροφή και υγεία.

@filmplusdigital/unsplash

Η αρχή γίνεται από την Λήμνο, οπότε αν είστε κάτοικοι του όμορφου νησιού ή αν βρεθείτε εκεί για διακοπές αξίζει να κάνετε μια στάση στις 4 Ιουνίου από τις 10:00 έως και τις 11:30 στη Μύρινα, συγκεκριμένα από το Παντελίδειο. Κτίριο ιστορικό που δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς ήταν σχολείο για κορίτσια από το 1905, όταν η εκπαίδευση των γυναικών δεν ήταν καθόλου δεδομένη.

Εκεί, θα πραγματοποιηθεί το MIND THE LAB. Εντυπωσιακά πειράματα, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες. Εμπνευστής του είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, κοινωνικός επιστήμονας και ιδρυτής της SciCo, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού με σκοπό την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο κοινό μέσω καινοτόμων και διασκεδαστικών μεθόδων.

Η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή θα κορυφωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του πρώτου Aegean Science Festival όπου πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 500 δράσεις.

Science and fun λοιπόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα