Lisa Lyon: Πέθανε στα 70 της η πρωτοπόρος του bodybuilding και η έμπνευση πίσω από την Elektra της Marvel

10:27 9/9/2023 - Πηγή: InStyle

Η πρωτοπόρος του γυναικείου bodybuilding Lisa Lyon απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του στομάχου, σύμφωνα με το TMZ.

Η Lyon, η οποία πόζαρε και για το Playboy το 1980, νοσηλευόταν σε μονάδα φροντίδας στην κοιλάδα Σαν Φερνάντο στο Λος Άντζελες.

Lisa Lyon, bodybuilding

pioneer and playboy model who inspired Marvel's Elektra, 'dies in hospice care at 70 after battling stomach cancer' pic.twitter.com/lbcVwm4mxp

News News News (@NewsNew97351204) September 9, 2023

Είναι περισσότερο γνωστή ως bodybuilder, αλλά πιστεύεται επίσης ότι ενέπνευσε τον Frank Miller για τη δημιουργία του χαρακτήρα Elektra της Marvel Comics. Σημειώνεται ότι το 2005, η Jennifer Garner πρωταγωνίστησε στην ταινία δράσης “Ηλέκτρα”.

Η επίδραση της Lyon επεκτάθηκε ευρύτερα από τον κόσμο των κόμικς, καθώς έγραψε ένα βιβλίο για το bodybuilding “Lisa Lyon’s Body Magic” το 1980 και συνήψε φιλία με τον Arnold Schwarzenegger.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται από το TMZ να λέει ότι η Lyon “είναι η καλύτερη – την αγαπώ.”

RIP Lisa Lyon: A pioneer in professional women’s bodybuilding and Playboy model, has died.

Arnold Schwarzenegger sits on the shoulders of bodybuilder Lisa Lyon. She stood at 5-foot-4 and weighed just 120 lbs., compared to Schwarzenegger’s 225 pic.twitter.com/V3afh6Aie4

— ArcaRays (@ellyArcaRays) September 9, 2023

Lisa Lyon, bodybuilding pioneer and inspiration for Marvel’s Elektra, dead at 70 https://t.co/h2q6C8MkGc pic.twitter.com/zplIvUr0UJ

New York Post (@nypost) September 9, 2023

Το 2000, μπήκε στο Διεθνές Hall of Fame του Fitness και του Bodybuilding και, σύμφωνα με το GreatestPhysiques.Com, περιγράφεται ως “μια γυναίκα-ακτιβίστρια των μέσων ενημέρωσης για λογαριασμό του αθλήματος και της ανύψωσης του bodybuilding στο επίπεδο της καλής τέχνης”.

Η Lyon έκανε επίσης μοντέλο για τον Robert Mapplethorpe – φωτογράφο που είναι περισσότερο γνωστός για τη φωτογράφηση του καλλιτέχνη Andy Warhol – καθώς και για τον Helmut Newton και τον Joel-Peter Witkin.

Keywords
Τυχαία Θέματα