Let’s make it circular: ένα νέο ελληνικό sustainable label από τη Βάσια Κωσταρά

16:31 19/5/2021 - Πηγή: InStyle

Η Circular Independence είναι ένα διάφανο brand και αποσκοπεί να παράγει τα κομμάτια της με όσο τον δυνατόν λιγότερα υλικά. Μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και ελαττώνουν τη ρύπανση, δίνοντας ξανά ζωή στο πλαστικό.

Courtesy Circular Indepedence

Mε την πρώτη της συλλογή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη μόδα. Μία σειρά ρούχων φτιαγμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια προερχόμενα από ελληνικά νησιά και παράκτιες περιοχές. Το 2019 συλλέχθηκαν 12 τόνοι πλαστικού από περιοχές της Κρήτης.

Courtesy Circular IndepedenceCourtesy
Circular Indepedence

Συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού (PET) δίνοντας έτσι παρελθόν, παρόν και μέλλον στα κομμάτια μας. Στόχος της είναι να μειωθούν οι ποσότητες πλαστικού στις θάλασσες, να καθαρίσουν οι ακτές και μέσα από όλο αυτό να δημιουργηθεί μία circular σειρά ενδυμάτων, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Courtesy Circular IndependenceCourtesy Circular Independence

Τα χρώματα της χώρας μας αποτέλεσαν την έμπνευση για τη συλλογή. Eco friendly κομμάτια που μπορεί κανείς να τα ενσωματώσει στην καθημερινότητά του. Άνετα, φιλικά προς το περιβάλλον και unisex σε αποχρώσεις του λευκού, μαύρου, γκρι και ροζ.

Courtesy Circular Independence

Όσον αφορά το unique barcode, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτή είναι και η ταυτότητα του brand. Είναι η εικόνα που θέλουν να θυμάστε και κάπως έτσι να γνωρίζετε την ιστορία του, το ταξίδι που κάνει το κάθε κομμάτι ξεχωριστά μέχρι να φτάσει στη γκαρνταρόμπα σας. Γνωρίζετε το παρελθόν του, ζείτε μαζί του το παρόν και έπειτα το επιστρέφετε ξανά στην εταιρία,για να οριστεί το μέλλον του. Η Circular Independence αναλαμβάνει να του δώσει ξανά ζωή, όταν αποφασίσετε ότι δεν το χρειάζεστε άλλο.

Courtesy Circular IndependenceCourtesy Circular Independence

Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα για τη διάσωση του πλανήτη ακόμη και μέσω της ντουλάπας του. Άντρες και γυναίκες μοιράζονται ακόμη και τα ίδια hoodies ή φόρμες γυμναστικής και δημιουργούν athleisure εμφανίσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Courtesy Circular Independence

Welcome to the future, remade!

Μπορείτε να βρείτε τη συλλογή στο www.circularindependence.com

Keywords
Τυχαία Θέματα