Leonor και Sofia της Ισπανίας: Έκλεψαν τις εντυπώσεις σε επίσημη εκδήλωση
Εντυπωσιακές ήταν οι πριγκίπισσες Leonor και Sofia της Ισπανίας κατά την επίσημη επίσκεψή τους στο στούντιο του εγνωσμένου κύρους γλύπτη και χαράκτη, Jaume Plensa.
Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου, 18 ετών και η μικρότερη αδελφή της, 17 χρόνων επέλεξαν να ντυθούν στα λευκά και να επιδείξουν την ευγενή ανατροφή τους στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους, κατά την οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις και τα φλας. Οι δύο πριγκίπισσες ταξίδεψαν σε κωμόπολη της Βαρκελώνης, για
Visita de la Princesa de Asturias y de Girona y la Infanta Sofía al taller del escultor Jaume Plensa en Sant Feliu de Llobregat con motivo de los #PremiosPrincesaDeGirona 2024
https://t.co/adhD67hhdS pic.twitter.com/VvrJWUaE7K
Η Leonor και η Sofia είχαν τη δυνατότητα να βυθιστούν στη δημιουργική διαδικασία ενός καλλιτέχνη ικανού να επηρεάζει και να μεταμορφώνει το δημόσιο χώρο μέσω του έργου του, δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και αστικού περιβάλλοντος.
Οι πριγκίπισσες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν μερικά από τα πρόσφατα έργα του οικοδεσπότη τους και να πάρουν μια μικρή γεύση από τα μελλοντικά του έργα.
Το 2013, η βασίλισσα Letizia απένειμε στον Jaume Plensa το Βραβείο Velázquez για τις Τέχνες σε μια τελετή στο Μουσείο Prado στη Μαδρίτη. Στην ομιλία της, ανέφερε τα λόγια του γλύπτη: “Η τέχνη πρέπει να φωτίζει τον κόσμο και όχι το αντίθετο”, όπως ανέφερε η ισπανική έκδοση του Vanity Fair.
Los Reyes, la Princesa de Asturias y de Girona y la Infanta Sofía, junto a algunos de los premiados en anteriores ediciones de los #PremiosPrincesaDeGirona en Lloret de Mar.
https://t.co/4eK6NgIzUR pic.twitter.com/Og1jhJ4VTh
Οι κόρες του βασιλικού ζεύγους, φθάνοντας στο εργαστήριο του Jaume Plensa, έτυχαν υποδοχής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Καταλονία, Carlos Prieto, τη δήμαρχο του Sant Feliú de Llobregat, Lourdes Borrell, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Πριγκίπισσα της Χιρόνα (FPdGi), Francisco Belil, και τον καλλιτέχνη Jaume Plensa.
Στη συνέχεια, η Leonor και η Sofia χαιρέτησαν μια ομάδα προηγούμενων βραβευθέντων του Ιδρύματος Princess of Girona (FPdGi) και εισήλθαν στην αίθουσα για να ξεκινήσουν την επίσκεψή τους.
Con motivo de los #PremiosPrincesaDeGirona 2024, la Princesa de Asturias y de Girona y la Infanta Sofía han visitado el taller de Jaume Plensa en Sant Feliu de Llobregat donde han podido conocer algunas de las obras del escultor.
https://t.co/adhD67hhdS pic.twitter.com/MclxGd90ts
Αφού περιηγήθηκαν σε μια έκθεση έργων του Jaume Plensa όπου τους εξήγησαν τα υλικά που χρησιμοποιούνται, έλαβαν δύο μικροσκοπικές αναπαραγωγές των γλυπτών “Isabella”, ένα πρωτότυπο έργο που βρίσκεται στην έδρα της Amazon στο Σιάτλ, και “Júlia”, που βρίσκεται στην Plaza de Colón της Μαδρίτης.
Μετά την επίσκεψη στο στούντιο του Jaume Plensa, η Leonor και η Sofia ταξίδεψαν στο Lloret de Mar, στην Καταλονία, για να ξαναβρεθούν με τους γονείς τους για την τελετή απονομής του βραβείου του Ιδρύματος Πριγκίπισσα της Χιρόνα.
Η τελετή πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Palacio de Congresos Costa Brava στο Lloret de Mar, με αφορμή τη 15η επέτειο του Ιδρύματος.
La Princesa de Asturias y de Girona y la Infanta Sofía han saludado a los ciudadanos congregados a la salida de la visita al taller del artista Jaume Plensa en Sant Feliu de Llobregat.#PremiosPrincesaDeGirona 2024
https://t.co/adhD67hP3q pic.twitter.com/INL8ehCfKJ
Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων, στους κήπους Santa Clotilde στο Lloret de Mar, περίπου τριάντα νέοι θα μοιραστούν με την πριγκίπισσα των Αστουριών και της Χιρόνα και την πριγκίπισσα Sofia την εμπειρία τους από τα διάφορα προγράμματα του Ιδρύματος, τα οποία επιδιώκουν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής στην κοινωνία.
Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει ο Marc Schneeberger, νικητής του Βραβείου Έρευνας της Πριγκίπισσας της Girona 2023. Η συνεδρία θα κλείσει με μια μουσική παράσταση από τους καλλιτέχνες του προγράμματος “Generation Art”.
Στη συνέχεια, το ξενοδοχείο Meliá Lloret θα φιλοξενήσει τη συνεδρίαση της νέας Συμβουλευτικής Επιτροπής Νεολαίας του Ιδρύματος, με επικεφαλής την πριγκίπισσα Leonor, παρουσία του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας και της πριγκίπισσας Sofia.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Τάκης Φύσσας: Χορεύει με τη 19χρονη κόρη του στο TikTok. Άξιο viral
- To Grand Hotel θα είναι η καλύτερη σειρά της νέας σεζόν; Με Νούσια και Λαμπρόγιαννη δεν έχασε κανείς
- Τραϊάνα Ανανία για την παρενόχληση που δέχτηκε από ιερέα: «Ήμουν έκτη δημοτικού τότε»
- Ηλιάννα Ζέρβα: Κάνει την… επανάσταση με το νέο της medley!
- Το άρωμα που μυρίζει αγάπη και καλοσύνη είναι Jo Malone London
- Ο Željko Joksimović με νέο super hit στα ελληνικά
- Φίλιππος Τσαγκρίδης &Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είναι ζευγάρι; Η αλήθεια για τη σχέση τους
- Η Σία Κοσιώνη υιοθέτησε το πιο classy μανικιούρ όλων των εποχών
- Digital4Pharma 2024: Mind the Gap
- Leonor και Sofia της Ισπανίας: Έκλεψαν τις εντυπώσεις σε επίσημη εκδήλωση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις InStyle
- Τελευταία Νέα InStyle
- Leonor και Sofia της Ισπανίας: Έκλεψαν τις εντυπώσεις σε επίσημη εκδήλωση
- Sharon Stone: Έχασε 18 εκατ. δολ. μετά το εγκεφαλικό του 2001 – “Δεν είχα καθόλου χρήματα”
- Ιωάννα Μαλέσκου: Οι οικογενειακές διακοπές της παρουσιάστριας στην Ερέτρια
- Περήφανοι γονείς η Victoria και ο David Beckham – Η Harper γιορτάζει τα 13α γενέθλιά της
- Φωτο-Ρεαλιστικές Εκτυπώσεις: Αυτό είναι το νέο print του καλοκαιριού
- Άρης Σοϊλέδης: Τα «γαλλικά» όταν τον ρώτησαν για τον Γιώργο Λιάγκα
- Brad Pitt: Δεν έχει καμία επαφή με τα ενήλικα παιδιά του – Το καθεστώς για τα μικρότερα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Ο Željko Joksimović με νέο super hit στα ελληνικά
- Το άρωμα που μυρίζει αγάπη και καλοσύνη είναι Jo Malone London
- Καλοκαιρινά βράδια με καλή παρέα και ποτό δίπλα στη θάλασσα!
- Η Σία Κοσιώνη υιοθέτησε το πιο classy μανικιούρ όλων των εποχών
- Φίλιππος Τσαγκρίδης &Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είναι ζευγάρι; Η αλήθεια για τη σχέση τους
- Σκότωσαν με βαλλίστρα τις κόρες και τη σύζυγο γνωστού σχολιαστή του BBC
- Ακρίδες: 5 φυτά που θα τις διώξουν από το μπαλκόνι και τον κήπο
- Ένα ακόμη χρυσό βραβείο για το Artpodcast της Γιώτας Τσιμπρικίδου
- Τάκης Φύσσας: Χορεύει με τη 19χρονη κόρη του στο TikTok. Άξιο viral