Lamont Dozier: Πέθανε ο θρύλος της Motown στα 81 του

16:48 9/8/2022 - Πηγή: InStyle

Ο θρύλος της Motown, Lamont Dozier, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός αλλά κυρίως ο “εγκέφαλος” πίσω από εμβληματικές επιτυχίες όπως το “Baby Love” και το “Two Hearts”, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο θάνατος του εμβληματικού μουσικού επιβεβαιώθηκε με μια ανάρτηση στο Instagram από τον γιο του Lamont Dozier Jr. . Η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lamont Dozier Jr (@lamontdozierjr_fa_real)

Γεννημένος το 1941 στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, ο πρωτοπόρος τραγουδοποιός έγινε γνωστός μετά την ένταξή του στη θρυλική δισκογραφική Motown Records το 1962 μαζί με τα αδέλφια Brian και Eddie Holland. Μαζί βοήθησαν στη δημιουργία του χαρακτηριστικού “ήχου Motown” του Ντιτρόιτ.

Instagram/bwilliamsmusic

Συνεργάστηκαν σε περισσότερα από 200 τραγούδια κατά τη διάρκεια της λαμπερής τους καριέρας, γράφοντας επιτυχημένα single για εμβληματικά συγκροτήματα όπως οι The Four Tops, οι The Supremes και οι The Isley Brothers.

Lamont Dozier, Eddie Holland, and Brian Holland -Los Angeles Times via Getty Images

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Holland-Dozier-Holland περιελάμβαναν τα “Where Did Our Love Go”, “Baby Love”, “You Can’t Hurry Love”, “Reach Out I’ll Be There” και άλλα τραγούδια που καθόρισαν το μουσικό αυτό είδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα